Jeg stod lige og var ved at lave en hel masse til halloween! Det sædvanlige græskar skulle udhules og kernerne skulle ristes i sukker, og samtidigt var jeg ved at lave pulled beef til aftensmad (iøvrigt også med græskar i) og jeg havde besluttet mig for at lave syltede rødløg og syltet fennikel på samme måde. Og da jeg så stod med det hele fremme, slog det mig, hvor nemt det egentlig ville være, liiiiige at se om man ikke også kunne lave syltet græskar. Og det kan man godt!
Det er blevet lidt af en mission for mig at komme i tanke om så mange ting som muligt, man kan bruge kødet fra et græskarhovedet til! Jeg har et helt indlæg om græskarhoveder og fyld hvis man er interesseret i at læse mere om det! Det her er ingen undtagelse. Det bliver som regel mest til kage, men græskarkødet kan altså også sagtens bruges i mad! Det her er en meget nem opskrift, og et lækkert tilbehør, der ikke kræver meget af udvalget i ens køkken! 😀
Ingredienser til syltet græskar
Saften af en citron
1 tsk honning
Salt og peber
Andre krydderier efter smag
Og 1-2 håndfulde græskarkød.
Krydderier kunne f.eks være chili, cayennepeber eller paprika, alt efter hvor stærk man kan lide det, og spidskommen hvis det skal smage lidt mexicansk.
Ingredienserne til lagen blades først i et syltetøjsglas, eller noget andet med låg, i en passende størrelse.
Græskarkødet skal helst være noget af det sådan lidt sprøde i det. Ikke det smattede og trevlede. Og man skal bruge så meget man nu vurderer, der kan være i det glas eller hvad man nu har valgt.
Så bringer man en lidt vand i kog i en gryde, og lader græskarkødet koge i et minuts tid. Derefter dræner man vandet fra igen og hælder græskarkødet ned i lagen, blander det rundt og trykker det lidt ned, så lagen dækker, og så sætter man låg på, og sætter det på køl i et par timer.
Når det syltede græskar er kølet, er det klar til servering. Som jeg vist fik nævt, f.eks. i burger eller tortilla, men det kan med garanti bruges til rigtig mange andre ting også! 😀