Nemme syltede rødløg

Jeg er super vild med syltede rødløg! Ud over at smage godt, er de også virkelig flotte! Nu har jeg så lavet min egen opskrift, som er helt simpel og meget let, at huske. Man skal overordnet kun bruge 3 ingredienser, og så kan man krydre dem lidt som man vil. De tager stort set ingen tid at lave, men de skal tilgengæld stå og trække lidt, så det er en rigtig god ting, man kan lave på forhånd. ?

Vi har fået syltede rødløg en del gange efterhånden. Mest i burger, hvor jeg synes de er rigtig velegnede. Nytårsaften fik vi f.eks burger med pulled duck og guacamole, og så altså de her syltede rødløg. De er et rigtigt friskt og velsmagende alternativ, hvis man synes rå løg er for stærke, og man heller ikke lige er til de bløde af slagsen.

Ingredienser til nemme syltede rødløg

2-3 rødløg afhængigt af størrelsen
Saften af en citron
1 tsk honning
Og krydderier efter smag

Salt og peber, og måske chili eller paprika, alt efter hvor stærkt man er til. Spidskommen, synes jeg, giver et godt pift af mexicansk, og nogle friske hakkede krydderurter giver jo rigtig god smag, hvis man f.eks er til koriander. Dild er jo en lidt anden grøft, hvilket måske også kan lade sig gøre, men det har jeg ikke prøvet endnu. ?

Fremgangsmåden er ganske simpel. Løgene skæres i helt smalle både, som puttes i kogende vand, og simrer i et minuts tid. Imens de simrer kan man lige nå at blande “lagen” i det syltetøjsglas eller lignende, man vil have sine syltede rødløg i. Man presser sin citron og blander saften med honning og krydderier. Så dræner man vandet fra løgene, putter dem op i lagen og rører rundt, så krydderierne er fordelt. Om nødvendigt kan løgene lige presses lidt ned, så lagen dækker det hele. Derudover er det bare at sætte låg på, og sætte glasset i køleskabet, hvor det lige skal stå og trække i et par timer.

Man vi hurtigt opleve, at løgene skifter farve, fra den lidt kedelige og grålige farve de har fået af at blive kogt, til den smukkeste kraftige pink, man kan glæde sig over næste gang, køleskabet åbnes!

De syltede rødløg indeholder jo ingen konserveringsmidler, derfor kan de desværre ikke holde sig i mere end et par dage i køleskabet. Hvis man skulle ske at have nogle til overs, kan de dog også puttes i en salat. “Lagen” kan man godt hælde med i salaten. Så har man, med det samme, en god frisk, dressing. Og ingen madspild. Det kan vi godt lide. 😀

Udover løg, kan man i øvrigt også sylte andre grønsager på samme måde! F.eks fennikel eller græskar!

Burger med syltede grænsager
 – Lærke

2 Comments

Skriv en kommentar