Kvadratisk æske – DIY

Her er en guide mere til hjemmelavede æsker af papir, som jeg har foldet rigtig mange af!
Dette er en ganske nem og flot, kvadratisk æske. Den er en lille bitte smule sværere at lave, end den ultra nemme aflange æske jeg tidligere har vist. Tilgengæld er den også lige lidt finere og lidt bedre afstivet.
Alt i alt rigtig fine og brugbare æsker, som er virkelig nemme, så børnene kan altså stadig sagtens være med. 🙂

Lad os kaste og ud i en kvadratisk æske…

Først må man finde, eller klippe, sig et kvadratisk stykke papir eller karton. Dette foldes diagonalt, på midten, på begge leder. Dernæst foldes alle hjørnerne ind til midten og foldes ud igen.

Herefter foldes hjørnerne en tand længere ind, til den fold der lige er lavet, og så foldes spidserne ind til den yderste fold. Så skulle papiret gerne være delt ind i en masse lige store firkanter, og så skal der klippes…

Fra en spids klippes, langs folderne, to hakker ind, således at der er to tern imellem indhakkene, som vist på billedet ovenover. Dette gentages med spisen overfor.

Når det er gjort, kan hjørnerene foldes ind, langs med klippene, kanterne kan foldes op, og spidserne kan foldes ind, så de overlapper hinanden. Herefter foldes den sidste spids op, omkring, og ned i bunden af æsken. Dette gentages med den anden side.

Så er æsken faktisk færdig. Om nødvendigt kan man fæstne spiserne, inde i æsken, med lidt lim eller tape. Derudover kan man, også til denne æske, lave en bund af et stykke papir/karton, som er bare et par millimeter mindre end det forgående, og så har man altså en lukket æske.

Æskerne kan selvfølgelig laves i mange størrelser, (Da jeg var barn, var der konkurrence i hvem der kunne folde de mindste 😉 ) og laves de af, eller beklædes med fint papir, er de super fine og gode til gaveæsker.

Fine hjemmelavede æsker af papir

– Lærke

Skriv en kommentar