Trylledej – Opskrift

Her er en opskrift på trylledej. Anvendelsesmulighederne med det, er mange, man kan lave pynt til alle årstider, højtider osv. og det er faktisk rigtig nemt at lave.
Det eneste man skal bruge, er helt almindelige ingredienser, som de fleste alligevel har, i deres køkken. 🙂

Ingredienser til trylledej
færdig blandet trylledej

Her er opskriften på trylledej:

Man skal bruge:
2 dl hvedemel
1 dl fint salt
1 spsk olie
Og en 1 dl vand

 

Alle ingredienserne blandes, men hold lidt vand tilbage, så dejen ikke bliver for klistret. Er den alligevel blevet for klistret, tilsætter man bare lidt mere mel. Så æltes den til en ensartet klump. Dejen må ikke klistre til bordet, men den må heller ikke blive for tør.

Når man har lavet sin trylledej er man klar til, at lege og her er det kun fantasien, der sætter grænser. Lav f.eks figurer ved hjælp af kagerulle og udstikker forme. 🙂

Når man er færdig med at modellerer, er det bagetid, eller tørretid rettere sagt. For trylledejen skal bage i alt 4 timer, i en 100 grader varm ovn. Eller, hvis man vil være sikker, på at undgå revner, 1 time ved 50 grader, 1 time ved 75 grader, 1 time ved 100 grader og til slut, 1 time ved 125 grader. Og det kan være en god idé at beregne lidt mere tid, hvis man har lavet nogle store ting.

Æg af trylledej

Jeg brugte min portion trylledej, til at lave påske æg. De kan dekoreres som de er, med maling, man skal bare passe på, ikke at tilføre den færdige trylledejen for meget fugt.
Jeg valgte at pynte mine æg med Cernit-ler. Når trylledejen er bagt, er den jo ret varmefast og egner sig derfor godt, som fyld i det finere ler.
Det er bare rigtig vigtigt, at man sørger for, at trylledejen er 100% tør. Ellers vil det danne nogle ret uhensigtsmæssige og irriterende luftbobler. 😉

Æg af trylledej, pyntet med cernit/fimo

– Lærke / Æ

2 Comments

Skriv en kommentar