Aflang æske – DIY

Disse foldede æsker er de nemmeste hjemmelavede æsker af papir, jeg kender til. Både børn og voksne kan altså være med!
Jeg lavede dem i tonsvis, engang i tidernes morgen, da jeg gik i SFO. De blev brugt til alt muligt, lige fra simpel gave indpakning og opbevaring af småting, til at vi byggede, og indrettede dem, som små huse til troldene, man fik hos tandlægen. 😀
Det er længe siden, men jeg kan stadig huske hvordan man gør…

Lad os folde en nem, aflang æske…

Alt man skal bruge er et A4 ark papir eller karton. Det kan halveres, hvis man ønsker mindre æsker, og æskerne kan selvfølgelig også laves større, men formen på et helt normalt ark papir er faktisk, som den skal være.
Papiret foldes på midten og foldes ud igen, på begge leder, og derefter foldes alle fire kanter ind til folderne i midten. Således skulle papiret nu, ved hjælp af folderne, gerne være delt ind i 16 ens tern.

Nu skal der klippes. Fra de korte leder af papiret klippes langs hver af de yderste folder, et enkelt tern indad, så hver af de fire hjørner danner en lille flap.
Nu foldes de to lange sider op, og flapperne i begge ender foldes ind, så de overlapper med hinanden. Derefter foldes det sidste stykke i hver ende op, og ned omkring, så det holder fast på flapperne.

Til slut fæstnes enderne i æsken med tape, lim, klips eller lignende, og så er æsken faktisk færdig.
Laver man en æske, der er, bare et par millimeter, mindre end den forgående, har man i øvrigt nemt en top og en bund, så æsken kan lukkes. 🙂

Hjemmelavede æsker af papir

Æskerne kan selvfølgelig laves af, eller beklædes med, noget dekorativt papir. Så skal der bare en sløjfe omkring, og så har man, virkelig hurtigt og nemt, en rigtig fin gaveæske.

Jeg håber guiden var brugbar, og god fornøjelse med æske folderiet.
Jeg har også en guide til en kvadratisk æske, hvis man ikke helt har fået nok. 😉

  •  Lærke

One Comment

Skriv en kommentar