Jeg er ikke særlig god til at få brugt rødkål! xD
…Og så star man der, efter jul, og har købt et rødkålshoved, der vejer 4 kg, fordi det egentlig var mega-billigt, og så har man lavet en gang rødkålssalat, og det var også fint nok, men det begynder at gå op for en at hold k*** der er stadig meget rødkål…
Så kan man selvfølgelig hakke noget af det fint, og putte det i frikadeller og lasagne, eller stuve det, som man gør med hvidkål. – Det kan man godt, det får en meget flot lilla farve! 😀
Men jeg har fundet ud af, at det også fungerer rigtig fint i wok! Og det her er en opskrift på netop det!
Jeg synes ikke, der findes så mange spændende opskrifter med rødkål. Jeg har ledt, men det meste er variationer af rødkålssalat eller varm rødkål. Så det her er altså mit bud og mit bidrag, altså på en wok med rødkål!
Ingredienser til rødkåls wok!
Kød efter eget valg – Kunne være kyllingebryst, okse- eller svinekødsstrimler eller… ? Man kan nok også lave det uden kød. 🙂
Rødkål. Jeg har brugt 200-300g rødkål til to kyllingebryst. Men måske kan man selv afgøre hvor mange der skal være mad til, hvor langt man vil strække kødet, hvad der ellers skal være af tilbehør osv.
Man kan tilføje mange andre ting, afhængigt af hvad man lige har i køleskabet. Løg, porrer, forårsløg. Fintsnittede kartofler eller andre rodfrugter, peberfrugt, squash, you name it. Og man kan tilføje frisk hvidløg, chili, ingefær, og måske sesamfrø, og serverer med ris, nudler, korn af en art, eller lignende. Der er mange muligheder. Det er ikke en ret præcis opskrift, jeg ved det godt! Og der er altså mange forskellige muligheder for, hvordan det kan komme til at se ud.. 😉
Man kan smage til med hvad man har af soja, sursød sauce, mango chutney, salsa, tahin, peanutbutter og/eller noget i den stil. Og servere med ekstra sursød-, eller chili sauce efter folks egen smag. Det kan vi i hvert fald godt lide herhjemme! 🙂
Er kødet ikke allerede skåret i stykker eller strimler, skal man lige gøre det. Og alle grønsager, der skal i, skal selvfølgelig også snittes. Har man et mandolin jern, kan man med fordel bruge det til at snitte rødkålen, og måske andre af grønsagerne, helt fint. Men det kan også sagtens skæres i hånden.
Kødet svitses først, derefter evt. løg og andre grønsager der skal tilberedes mest, og efterfølgende tilføjer man rødkål og andet, der ikke skal tilberedes meget længe, men bare lige hurtigt svitses.
Så tilføjer man salt, peber og krydderier og smager til, og så er den ged barberet. 😉
Så fik vi også aftensmad i dag. I form af wok med rødkål. Som ud over at være lækkert, også ser det mega flot ud i farverne! 😀
Skriv en kommentar