Syltet fennikel

Syltede rødløg er lidt en favorit herhjemme! Vi bruger det tit i burger og tortilla, f.eks med pulled duck eller andet “trukket” kød. Og den her idé har jeg gået med længe. Nemlig om man måske kunne lave syltet fennikel ligesom de syltede rødløg. Fennikel er sådan en sjov og lækker grønsag, som jeg ikke synes, vi herhjemme i hvert fald, bruger nok. Bare duften når man begynder at skære i sådan en fennikel, er jo helt vild! Og nu har jeg altså syltet den! Det kan godt anbefales! 😀

Opskrift på syltet fennikel

Opskrifterne på syltet rødløg og syltet fenikkel, ser næsten helt ens ud. Og jeg har forresten også lavet syltet græskar på samme måde til Halloween. Der er sikkert mange andre grønsager man kan bruge lige sådan! 😀

Ingredienser til syltet fennikel

1 fennikel
1 tsk honning
Saft af en citron
Salt og peber
Evt. Andre krydderier

Fennikel smager i sig selv ret specielt og ret godt! Så ekstra krydderier er ikke strengt nødvendige. Alt efter hvad de skal bruges til, kan man dog godt f.eks tilføje lidt cayennepeber, chili, eller spidskommen, hvis det skal smage lidt mexicansk.

Først blander man alle ingredienserne til lagen, i det glas man vil opbevarer det syltede fennikel i. Derefter fjerner man det groveste af toppende og stilken, og skærer sin fennikel i tynde skiver. Så bringer man lidt vand i kog i en lille gryde. Nok til lige at dække al ens fennikel. Når vandet koger, putter man fennikel ned i gryden og lader det koge i 1-2 minutter, hvorefter man dræner vandet fra, og putter det varme fennikel op i glasset med lagen.
Dernæst skrues låget på, og så sætter man sin fennikel på køl i et par timer.

Hjemmelavet syltet fennikel

Her fik vi både syltet fennikel, græskar og rødløg sammen med noget pulled beef. Det kunne også have været pulled duck. Det kan man bruge både i burger og tortillas. Og det samme gælder altså syltet fennikel! Det kan bruges lige der hvor man trænger til lidt ekstra frisk og sprødt tilbehør! 😀

Burger med dpulled beef og hjemmesyltede grønsager
 – Lærke

2 Comments

Skriv en kommentar