Græskar marmelade/mos

Det her græskar marmelade eller -mos kræver kun 3 ingredienser, så det er sindssygt nemt at lave! Det er faktisk overraskende lækkert, og det får den flotteste gule farve! En af ingredienserne er lidt af kødet fra et græskar. Så det er meget oplagt, hvis man har lavet et græskarhoved. 😀

Græskarhoved med stjerne øjne

Grunden til, at jeg ikke rigtig vil vælge imellem om jeg kalder det marmelade eller mos, er at det selvfølgelig er lidt det samme. Man kan spise det på brød som marmelade, men man kan altså også bruge det i kage, som man ville bruge andet frugtmos. Mere om det lidt senere. Lad os lige kaste os ud i opskriften på græskar marmelade/mos først. 😉

Ingredienser til en portion græskar marmelade/mos

400 g Græskar kød
100 g Sukker
Saften af en citron

Evt. Vanilje

Man har ikke brug for vand, og man har ikke brug for fortykningsmiddel. Det får lige den konsistens det skal have helt af sig selv. Super nemt! 😛

Græskar kød til marmelade/mos opskrift

Fremgangsmåde

Græskarkødet bringes i kog, i en gryde, sammen med sukker og citronsaft. Her simrer det i 10 minutter. Derefter giver man det en tur med en stavblender. (Hvis man ikke har en blender, kan man godt hakke græskarkødet fint, inden man koger det, men konsistensen bliver altså lidt mere smooth, hvis det er blendet. 😉 ) Så sætter man det tilbage på varmen og lader det småkoge i fem minutters tid mere, og så er det faktisk færdigt. 😀

Så skal det bare hældes på et rent glas eller to og køles ned, også er det klar til at blive spist. Evt. på en skive græskar grydebrød, eller man kan bruge det i en græskarkage der er ligesom gammeldags æblekage.

Da jeg ikke har noget konserveringsmiddel i, skal man selvfølgelig være opmærksom på, at holdbarheden ikke er uendelig lang. Man kan godt putte noget konserveringsmiddel i, men vi plejer nu at få det spist, inden det bliver nødvendigt. 😉

Har man mere brug for tilbehør til aftensmaden eller lignende, kan man også sylte græskarkødet ligesom syltede rødløg!

Hjemmesyltede grønsager
 – Lærke

4 Comments

Skriv en kommentar