Det her er måske den bedste, af de græskarkager, jeg har på bloggen indtil videre! Nok også den mest enkle.
Det er jo ikke en trifli, for der er hverken alkohol eller creme i. Det er bare græskarkage som gammeldags æblekage, men med græskarmos i stedet for æblemos. Man kunne måske godt lave det som en græskartrifli, som en luksus udgave, men det her smager altså, i al sin enkelhed, virkelig godt. 😀
De 3 ingredienser til græskarkage :
Græskarmos
Makroner eller makronrasp
Og flødeskum
Græskarmosen er lavet efter denne opskrift. Af en enkel portion græskarmos bliver 4 små portionsanrettede græskarkager. Man kan også lave 2 store. 😉 Eller man kan selvfølgelig lave det i en skål, og lade folk selv bestemme, hvor meget de tager. Hvis man har nogle fine glas, er det virkelig her de kommer til sin ret. Alt fra små sylteglas, til vinglas eller ølkrus, kan sådan set bruges. Eller en fin krystalskål måske. 🙂
Man kan selvfølgelig også lave dem i plastikkopper, det smager de jo sådan set lige godt for. Det vil nok være en fordel, hvis man f.eks står og har lavet græskarhoveder med en flok børn, og det er derfor, man er kommet forbi opskriften her. 🙂
Græskarkagerne er virkelig nemme at lave. De skal egentlig bare samles i lag, af græskarmos, knuste makroner eller makronrasp, og flødeskum på toppen. Hvis man ikke er så meget til flødeskum, kan man godt bruge cremefraiche i stedet. Evt. rørt op med lidt vanillesukker. Og så kan man måske toppe græskarkagerne med lidt knuste brændte græskarkerner, som prikken over i’et. – De er også lavet af græskarkernerne fra et græskarhoved, og er lavet ligesom brændte mandler. Det er også en opskrift, jeg bestemt kun kan anbefale, at man prøver. 😀
- Lærke