Kransekage med karamel!

Jeg har efterhånden lavet ret meget kransekage. Mest kransekage konfekt og petit furs. Både traditionelle, men også nogle utraditionelle former, f.eks kransekage med Nutella
Til enhver fest, er hjemmelavet kransekage konfekt, altid noget der imponerer! Og det er virkelig dejligt, når man tager i betragtning hvor nemt, det faktisk er, at lave! 😀
En kransekage top eller et overflødighedshorn, er jo vildt festligt, men hvis man ikke er så mange, og man ikke lige gider, at stå og bakse med ringe, så synes jeg, også sagtens, at man kan “nøjes” med kransekage konfekt, til nytår.
I år, ville jeg prøve noget nyt, endnu en gang. Nemlig kransekage med karamel fyld, af karamelliseret mælk eller “Dulce de leche”. Og det var en succes! 🙂
Opskriften skulle selvfølgelig have været her, nu til nytår, det beklager jeg, at den ikke var, men den er her til næste år, og kommende år frem! 🙂

Opskrift på kransekage med karamel

Opskriften på kransekage med karamel

Af portionen her blev 4 kransekage stænger og 25 stykker kransekage konfekt.
Til det, brugte jeg min tidligere opskrift på kransekage masse, men lavede kun den faste del.
Derudover lavede jeg en portion hjemmelavet karamelliseret mælk, også kaldet “dulce de leche”. Man kan også købe en færdig dåse. Laver man det selv, vil jeg anbefale, at man prøver, at lave det relativt fast i konsistensen. I øvrigt, smager det vildt godt, at tilføje et nip salt til karamellen. Også når man bruger det i kransekage. 😉

Kransekage stykkerne, formede jeg, ligesom dem jeg har lavet med Nutella, med hænderne. – Jeg trykkede en klump kransekage masse flad, lagde en lille klat karamel i, lukkede massen tæt sammen om karamellen, og formede til en kugle.
Kransekage stængerne, lavede jeg lidt på samme måde, trykkede en passende mængde kransekage masse flad, og sprøjtede, med karamel i en frysepose, en bane ud, i midten, som jeg lukkede inde.

Det kan godt være lidt svært, indtil man lige får tilpasset mængden, af både kransekage masse og karamel.
Jeg prøvede faktisk, at fryse nogle klatter karamel, for at de blev mere faste, at arbejde med, men det kan altså desværre ikke rigtigt lade sig gøre. Tilgengæld er det en god idé, når man arbejder med kransekage masse, at have lidt fugtige hænder. Så klistrer det en hel del mindre! Jeg har altid en skål koldt vand, til at dyppe fingrene i, og en ren klud, til at duppe af på, lige i nærheden. 🙂

Kransekagerne bages ved 180 grader varmluft, i 10-12 minutter, til de er fine og gyldne, og køles lidt af på en rist, inden de tages af papiret.

Nogle af kransekage stykkerne, kan godt gå lidt utæt, men det gør ikke så meget. Det er selvfølgelig ærgerligt, at der ikke er nær så meget karamel i, men det kan ikke ses, når de er pyntet. 😉

opskrift på hjemmelavet kransekage med karamelliseret mælk som karamelfyld

Man kan pynte med glassur og/eller dyppe i chokolade. Jeg valgte, at gøre begge dele. Ikke fordi kransekage stykkerne her, trængte til mere sødt, fra glasuren, men fordi jeg synes det så festligt ud. Smagen af mørk chokolade, synes jeg tilgengæld klædte den, ellers meget søde kransekage med karamel, ret godt. 🙂

Hjemmebagt kransekage med karamelfyld af dulce de leche

Godt nytår forresten! 🙂

  • Lærke

Skriv en kommentar