Kransekage med Nutella

Skæbnen har arrangeret det så smukt, at jeg, uden overhovedet at have planlagt det, er kommet i besiddelse af to ting, der er geniale hver for sig. Nemlig marcipan og Nutellla.
Jeg kunne ikke finde nogle grunde til IKKE at kombinere de to, til dette: kransekage med Nutella fyld 😀
Nutella er faktisk ikke så meget anderledes end nougat, i kransekage. – Og det er himlen!
Og i må aldrig lade jer afskrække af kransekage! Det er virkelig så meget nemmere at lave, end folk, af en eller anden grund, tror… Jeg elsker kransekage!

Kransekage med Nutella

Det er synd og skam, og temmelig åndssvagt, i virkeligheden, at marcipan er så dyrt i Danmark, men man skal heldigvis ikke bruge så meget, og jeg var så heldig at få mit på tilbud, så det hjalp noget på prisen.
Hvad Nutella angår, har vi her i huset, fået foræret en spand på 3kg. Det er ret vanvittigt… Mindre kan sagtens gøre det! Og faktisk skal der ikke ret mange flere ingredienser til…

Opskriften på kransekage med Nutella:

Af portionen her bliver ca. 30-35 stykker, alt efter hvor store de laves.
Det eneste man skal bruge er:

400-500g marcipan
2 æggehvider
100g sukker
Evt. 50-100g blendede nødder eller mandler.
Og selvfølgelig Nutella.

Jeg startede med at piske sukkeret grundigt, sammen med æggehviderne. Så blendede jeg 50g hasselnødder, som jeg også rørte i. (De blendede nødder tilføjer jeg, fordi jeg godt kan lide en lidt grovere struktur i min kransekage) Derefter tilføjede jeg marcipanen, lidt af gangen og rørte indtil kransekage massen havde en ensartet konsistens, uden store marcipanklumper.

Kransekage masse til opskriften på kransekage med Nutella

Kransekage massen formede jeg, med hænderne, af passende klumper, som jeg trykkede flade. På hver af dem, lagde jeg, ½-1 tsk. Nutella, og så lukkede jeg kransekagerne sammen derom, og lagde dem, med samlingerne nedad, på en bageplade med bagepapir.
Husk at det er en stor fordel at have lidt fugtige hænder, når man former kransekage! Så klistrer det nemlig langt mindre!

De færdige kransekager bagte jeg ved 180 grader varmluft, i 10-12 minutter til de var pæne og gyldne, og så lod jeg dem køle af på en rist, inden jeg tog dem af bagepapiret.

Når kransekagerne er kølet af, kan de pyntes med striber af f.eks hvid glasur, eller chokolade. Det nåede jeg ikke rigtigt med mine, men de smagte også godt uden! 😉

Jeg havde forstillet mig, at Nutella’en ville være mere blød inde i kransekagerne, når de var bagt, men det er faktisk ikke sådan, at det flyder ud med Nutella, når man tager en bid. Det er nok meget godt, selvom det kunne have været ret ejendommeligt, med flydende Nutella alle vegne… 😉

 – Lærke

Skriv en kommentar