Kransekage konfekt

Min ynglingskage til alt er og bliver kransekage konfekt! Det er uundværligt til nytår, og uimodståeligt resten af året! Og det er i øvrigt en rigtig god glutenfri kage-mulighed!
Kransekage konfekt er faktisk overraskende nemt at lave, og jeg har fundet en smart måde at lave mine to favorit varianter, (Den med nougat og den med nødder) af én portion.
Så den opskrift får i her! 😀
Laver man blot den faste del af opskriften, kan det også bruges til en kransekage top eller et lille overflødighedshorn i anledning af nytår. 🙂

kransekagekonfekt

Dette blogindlæg er egenlig skrevet i forbindelse med, at jeg byggede mig et tre-delt kagefad.
Der skulle naturligvis noget fyld på.
De andre lækre sager på kagefadet findes her – Marengs kysDadelkugler Kokostoppe

Ingredienser til to slags kransekage konfekt

kransekage konfekt med hasselnødder400g marcipan
100g mandler
150g sukker
3 æggehvider

Hasselnødder til pynt
Chokolade til dyp
En pakke nougat
Æggehvide og flormelis til glasur.

Jeg kan godt lide, at min kransekage har en lidt grovere struktur end marcipanen i sig selv, så jeg blender først 100g mandler rimelig fint. (Det kan undlades, hvis man også putter lidt mindre æggehvide i.)
2 af æggehviderne pisker jeg rigtig grundigt sammen med sukkeret. Så rører jeg de blendede mandler i, og derefter marcipanen lidt af gangen. Når det er rørt godt sammen, tager jeg halvdelen af massen fra og stiller til side i en skål. Det der er tilbage, rører jeg en æggehvide mere i. Og man kan godt holde lidt af den 3. æggehvide tilbage, til at lave glasur af. Så er man fri for at skulle have et helt æg mere frem.
Således får jeg altså en rimelig fast halvdel af massen, og en mere flydende.

Den flydende del putter jeg i en sprøjtepose med stjernetyl, og jeg har jo kun mine egne hænder, så jeg bruger tricket med at sætte sprøjteposen i et litermål, så jeg har begge hænder fri.
Så sprøjter jeg kransekager ud på en bageplade med bagepapir. Ca. halvdelen af dem, får en hasselnød trykket ned i midten. Til det udvælger jeg de mindst pæne kransekage stykker.

Den faste masse skal laves til kugler med nougat indeni. Så nougaten skal skæres i små stykker. Jeg skærer ca. 1cm tykke skiver, som hver skæres i 4 stykker. Hvert stykke får en klump kransekage masse omkring, og bliver formet til en kugle.
Det kan være en fordel, når man skal forme disse kugler, at have en smule fugtige hænder. Så klistrer massen ikke nær så meget. Jeg har altid en skål med vand, stående ved siden af, og en klud til at duppe af på, hvis jeg har fået lidt for våde hænder.

fremgangsmåde til kransekagekonfekt med nougat

Kuglerne lægges på bagepladen med bagepapir fra før, hvis der er plads, ellers må man havde fat i en bageplade mere.
Begge kransekage varianter bages ved 180grader, varmluft, i ca. 10 minutter, men hold øje med om bagepladerne evt. skal dejes en halv omgang i ovnen undervejs, så kransekagerne bliver bagt jævnt.

Dekoration af kransekage

Når de er taget ud af ovnen, skal de køle af. Dem der er lavet med sprøjtepose, skal så have dyppet bunden i chokolade og dem med nougat i, skal pyntes med en smule glasur.
Glasuren laves af flormelis og æggehvide, og skal have en konsistens, der minder om tandpasta. Den må ikke løbe ud. Man kunne have benyttet et kræmmerhus af bagepapir, til at fordele glasuren, men jeg brugte bare en lille frysepose, som jeg bandt en knude på og klippede et lille hul i.
kransekagekonfekt med nougat og hvide glasur striber

kransekagekonfekt med hasselnødder

Så er kransekage konfekten færdig. Det var egentlig ret nemt ikke? 🙂
Det egner sig, i øvrigt, rigtigt godt til at fryse, hvis man, imod alle forventninger, skulle have lavet mere, end man kan nå at spise… 😉

– Lærke

5 Comments

Skriv en kommentar