3-delt kagefad – DIY

hjemmelavet 3-delt kagefad


Jeg har bygget mig selv et 3-delt kagefad, og jeg synes, det er blevet ret godt!

Det er egentlig en ganske simpel og ret sjov idé. Men den er rigtig velegnet, hvis man gerne vil lave noget personligt.
Tallerknerne, jeg har brugt, var nogle vi havde i forvejen. Vi har nemlig ret mange blandede tallerkner. Alternativt vil jeg næsten garantere, at man ikke skal lede længe, i en god genbrugsbutik, for at finde noget, at forelske sig i. 😉

 

Sidst jeg var i genbrug, var jeg ved at forlade butikken, med tallerkner til 4 forskellige, af denne slags kagefade. Jeg har desværre kun brug for et, så jeg endte jo med, at måtte begrænse mig. Omend det sikkert ikke var blevet meget mere end 100kr, om jeg så havde købt de 12 tallerkner. Det er fantastisk, hvad man kan få for ikke ret mange penge, samtidigt med, at man støtter et godt formål. 🙂

Men tilbage til emnet, som jo er hvordan man laver sådan et 3-delt kagefad

Det eneste man har brug for, er sådan set 3 passende tallerkener og et håndtag.
Jeg har købt mit kagefads håndtag hos “Sløjd-Detaljer”. Derudover skal man have et bor, der kan bore i porcelæn, (Det kan fås samme sted) og selvfølgelig en boremaskine, og så er man godt kørende.
Inden man begynder at bore, er det en god idé, lige at markerer midten af hver tallerken, med mindre man gerne vil have et asymmetrisk 3-delt kagefad. Det kan man også, går jeg ud fra, og det kunne da sikkert se meget sjovt ud. I så fald markere man et andet sted, men pointen er, at der skal bores, og det er en god idé at have gjort sig klart, hvor man vil bore, inden man går i gang, så det bliver nogenlunde lige.
Når man borer, skal man være lidt forsigtig, for tallerknerne kan godt finde på at knække.

Herunder ses mine tallerkner, med huller boret i midten. Når hullerne er boret, er det en god idé lige at vaske støvet af sine tallerkner, og så skal de ellers bare samles…

Alt man skal bruge til et 3-delt kagefad - tallerkner og håndtag

Alt hvad man skal bruge nu, ud over tallerkner, hører med i pakken med håndtaget. Først er der en lille skrue, på den sætter man en metal skive, og derefter en plastik skive. Så skal den største tallerken på, og på den, en plastik skive. Så skruer man en af midterpindene på, sætter en metal skive, en plastik skive, den midterste tallerken osv. indtil man er færdig, og så skal det hele bare skrues fast sammen.

Da jeg var færdig med mit hjemmelavede kagefad, måtte der jo fyld på…

Og fyldet har jeg også opskrifter på:
Marengs kys, Kransekage konfekt, Kokostoppe og Dadelkugler.

– Lærke

4 Comments

Skriv en kommentar