Dadelkugler (Glutenfri)

Jeg byggede mig, på et tidspunkt, et kagefad, og fyld skulle der jo på!
Af de fire opskrifter jeg fik lagt op, i den forbindelse, er dette klart det sunde alternativ, nemlig dadelkugler, men lad dig nu ikke snyde af, at jeg siger de er sunde. De smager nemlig ikke sådan. De smager uimodståeligt godt!

dadelkugler på et kagefad sammen med marengs og kokostoppe

Opskrifterne på de 3 andre, føromtalte ting på kagefadet findes her:
Marengs kysKransekage konfektKokostoppe

Men følgende er altså min opskrift på dadelkugler.

Kakaomasse til dadelkuglerDet man skal bruge er :

400g dadler
150g mandler.
50g kokosmel,
5-7 spsk god mørk kakao
1 vanillestang
Evt. lidt vand
Og pynt efter eget ønske

Der er meget forskel på dadler, jeg plejer at købe dem, der ligger i en pose, i en firkantet æske. Så vidt jeg husker er der 400g i sådan en pakke og de er normalt enormt lækre og bløde. Denne gang, kom jeg til at købe to poser fra Änglamark, der var udstenede, og de var temmeligt tørrede, så jeg var nødt til, at have en del vand i, for at få en god konsistens.
Det plejer ellers ikke, at være nødvendigt. Så det skal man lige være opmærksom på.

Det er rimelig vigtigt, at have en kraftig blender eller foodprocessor til det her, ellers kan man godt gå hen og tage livet af sit køkkengrej, så vær endelig lidt forsigtig. 🙂

Man starter med, at blende mandlerne meget fint. Man kan, i øvrigt, også godt bruge andre nødder, hvis man hellere vil det. Både nødder og kokosmel, kan man regulere lidt, efter smag og konsistens.
Så tilsætter man kokosmelet og blender det med. Derefter kornene fra vanillestangen og så dadlerne lidt af gangen, til sidst blender man kakao i, (det er en god idé, lige at smage til, hvor “stærke” de skal være) og evt, vand, hvis det er for tørt. Det skal have en rimelig blød konsistens, selvom blenderen måske har lidt svært ved det.
Vil blenderen slet ikke, kan man godt blende ingredienserne lidt af gangen, eller hver for sig, og røre dem sammen i hånden efterfølgende, men det er jo en lidt mere besværlig proces.
Man kan også tilføje lidt romessens. Så har man de bedste glutenfri romkugler! 😉

dadelkugler, inden de er trillet i kakao

Når massen er færdig stilles den på køl, et stykke tid, så den bliver mindre klistret, at arbejde med, og så skal der ellers bare rulles kugler, i ønsket størrelse, og trilles, i lige det, man godt kan lide. Jeg triller altid kun i kakao, det synes jeg smager bedst, men jeg har set andre bruge alt fra farvet kokosmel til sesamfrø, og lakridspulver, så der er plads nok til fantasien. 😉

Og værsågod…

Færdige gode og lækre paleo dadelkugler,

De her dadelkugler smager åndssvagt godt!

– Lærke / Æ

6 Comments

Skriv en kommentar