Ligesom brændte mandler
Det er synd, synes jeg, når nu man står og har lavet et græskar hoved, at alt fyldet bare går til spilde… Hvorfor ikke få lidt mere ud af det? Så bliver Halloween måske endda, om muligt, lige lidt sjovere, både for børn og voksne. Jeg tror alle vil elske disse “brændte” græskarkerner! 😉
Kødet fra græskarhovedet kan også bruges til alt muligt spændende! Mere inspiration til dette, kan findes under mit græskar tag. Men foreløbig skal kernerne altså blive til disse “brændte mandler”-inspirerede “Brændte” græskarkerner. Dem har jeg eksperimenteret med et par år efterhånden, og jeg synes faktisk, det fungerer rigtig godt!
Det skal lige siges: jeg har også forsøgt at lave opskriften med kernerne fra hokkaido græskar, men de er noget mere slimede, og skallen er tykkere. Så jeg synes ikke de egner sig lige så godt, som kernerne fra de græskar man bruger til græskarhoveder.
Opskrift på brændte græskarkerner:
Når man har fået skåret toppen af sit græskar, skal det jo tømmes og kernerne skal skilles fra kødet. Det gøres nemmest ved, at man simpelthen fisker kernerne ud af græskaret med hænderne. Det er desværre en noget slimet process, og græskarkernerne må puttes i et dørslag eller en si, og skylles grundigt i koldt vand, inden man fortsætter.
Herefter skal man bruge en gryde eller pande, uden slip-let belægning, og følgende ingredienser:
Ca. 1 dl sukker pr. 100g kerner
Og evt. lidt vanilje eller kanel.
Græskarkerner, sukker og evt. krydderi, smeltes ved middel varme i gryden/panden, under jævn omrøring. (Det kan godt passe sig selv lidt, så man behøver ikke at røre i det hele tiden, man skal bare passe på, at det ikke brænder på!)
Efter lidt tid vil sukkeret begynde at krystallisere. Det kan se lidt mærkeligt ud, men det er helt efter planen.. 😉
Efter endnu lidt tålmodig venten, vil sukkeret atter begynde at smelte, og så småt få den rigtige farve, og efter lidt mere tid og omrøring, vil det hele blive lækkert og gyldent.
Når alt sukkeret er karamelliseret og farven er ensartet og perfekt, vendes græskarkernerne ud på en bageplade, beklædt med bagepapir, og så skiller man dem ad, så godt man kan, f.eks med 2 gafler.
Til slut er der kun tilbage at vente på at ens “brændte” græskarkerner køler lidt ned. Det er en god idé, inden man begynder at smage på dem. De er altså meget varme, så pas på! 😉
Glædelig Halloween!
tak for de gode indlæg om græskar:) vi fik lavet både brændte kerner og suppe. Du er virkelig kreativ. Jeg håber du fortsætter din blog fremover
Tusinde tak! Det er godt at høre, at der er nogen der kan bruge det jeg lægger op! Jeg skal nok fortsætte fremover. ^_^