Smørcreme med brændte græskarkerner?

Jeg har besluttet mig for at lave en græskar krydderkage igen i år, men med et lidt nyt forsøg til. Inspireret af Claus Meyer, der har en opskrift på praliné smørcreme, som han putter i en kage, der hedder “Succés”. Nøj, det er godt! :O
Så da jeg stod med en portion brændte græskarkerner, og skulle til at lave den her græskar krydderkage, faldt idéerne jo meget godt i hak sådan set. For krydderkagen er rigtig god med smørcreme, smørcreme er rigtig godt med praliné, som man laver af brændte mandler, og brændte græskarkerner er faktisk, måske, bedre end brændte mandler… Så det er det der sker!

Smørecreme med græskarkerne-Praliné

Praliné er egentlig, i bund og grund, en form for nødder, mandler el. der er karamelliseret i sukker, og blendet. Måske smagt til med lidt chokolade og/eller vanilje. Jeg laver en nem version her, med mine brændte græskarkerner, som jeg blender.

Jeg har også lavet en lidt nemmere version af smørcremen end Hr. Meyer, for han smelter sukkeret og legerer med æggeblommer. Det kunne man godt gøre, det havde sikkert været rigtig lækkert, men der findes nemmere løsninger…

100g smør
100g flormelis
100g blendede brændte græskarkerner

Har man ikke krydret sine brændte græskarkerner, kan man godt tilføje lidt vanilje eller noget andet nu, men krydderkagen er jo også krydret i sig selv, så det er ikke strengt nødvendigt.

Først pisker man smørret luftigt, så tilsætter man, under fortsat piskning, flormelis lidt af gangen, og til sidst tilføjer man den blendede græskarkerne-praliné.

Så er smørcremen egentlig færdig. Det er en relativt lille portion, så man kan godt lave den dobbelt, eller mere, hvis man har brug for det.. Hvis man nu kan lade være, at spise det hele bart, kan man smøre det i en græskar krydderkage, ligesom jeg har gjort.
Man kan også bruge det som frosting på cupcakes eller noget i den stil. Måske græskar muffins? Der er mange muligheder. 🙂

Smørcremen bliver relativt fast, når den køler af, så hvis man gerne vil have den blødere kan man holde lidt igen med flormelisen.
Hvis man sætter smørcremen på køl, kan det også være en fordel, lige at piske den op igen, inden man skal bruge den.

  • Lærke

2 Comments

Skriv en kommentar