Græskar krydder kage

Græskar kage, krydderkage, ølkage… Dette er faktisk ALT det gode, samlet i en fantastisk blanding. Det er en noget tung, men god Halloween kage; Det græskar der skal i, er nemlig fyldet fra et græskarhoved… Det kan godt spises, ja.
Bortset fra det, er det en kage, der kan holde sig ganske længe, og som efter sigende, bare skulle blive bedre, dag for dag. Og derudover, er der et utal af variations muligheder, der bare venter på, at blive afprøvet…

Græskar krydderkage i rugbrødsform

Som sagt, har man altså brug for noget af fyldet fra et græskarhoved, men i må nok hellere få en liste over alle ingredienserne 😉 :
Mørk hvidtøl til græskar krydderkage250-300 g græskarfyld
250 g brun farin
100 g blødt eller smeltet smør
1 æg
2 tsk bagepulver
500 g mel
1 flaske mørk hvidtøl eller samme mængde mælk, dvs ca. 3 dl.

Krydderierne kan man selv skrue lidt op eller ned for, hvis der er noget man ikke kan lide eller ikke har. Men jeg puttede følgende krydderier i min kage:
2 tsk kanel
1 tsk ingefær
1 tsk kardemomme
1/2 tsk nelliker

Man kan også tilføje tørret frugt eller hakkede nødder, hvis man har lyst.

Ovnen forvarmes til 175 grader ved varmluft.

Allerførst skal græskarfyldet så blendes eller hakkes meget fint.
Hvis man gør det med en stavblender, kan det være en idé at tilføje noget af den væske, der skal i dejen, det letter opgaven lidt.
Dernæst blander man det med smør, æg, og brun farin.
Egentlig, bør man måske sigte krydderier og bagepulver sammen med melet. Det kan man gøre. Jeg gider ikke, så jeg blander det bare lidt, inden jeg rører det hele i dejen, imens jeg tilføjer øl/mælk, lidt af gangen.

Når dejen er blandet, hælder man den op i en form, der er smurt, eller beklædt med bagepapir. Det kunne være en rugbrødsform, spring form, rand form, eller andet, der passer i størrelsen. Og så bager man kagen i 1 time til 1 time og et kvarter. Den er færdig, når man kan stikke en strikkepind, kødnål, grillspyd eller lignende, ned midt i kagen, uden at der klistre dej fast på den. Når det sker, skal kagen køle af. Og den har faktisk godt af, at stå til dagen efter.

Nybagt græskar krydderkage i rugbrødsformGræskar krydderkage i springform

Kan man ikke vente, må man måske leve med, at kagen er lidt klæg og svær at skære, men den smager jo lige godt for det.
Man kan spise kagen som den er, eller man kan skære den i gavmilde skiver og spise dem med smør på. Men man kan også skære den i lag og samle den med smørcreme, ostecreme, abrikos marmelade eller hvad man nu har lyst til, og måske overtrække den med mørk chokolade, eller pynte den med Halloween pynt. 😉

Græskar krydderkage med smørcreme og chokoladeDen her nåede desværre, at falde lidt sammen i bunden, men den smagte nu godt alligevel. 😉

– Lærke

One Comment

Skriv en kommentar