Græskar krydderkage

Græskarkage, krydderkage, ølkage… Dette er faktisk ALT det gode, samlet i en fantastisk blanding. Det er en noget tung, men god, Halloween kage; Det græskar der skal i, er nemlig fyldet fra et græskarhoved… Det kan godt spises, ja. 😀
Bortset fra det, kan krydderkage holde sig ganske længe, og efter sigende, skulle den bare blive bedre, dag for dag. Derudover, er der et utal af variations muligheder, der bare venter på, at blive afprøvet… Smørcreme f.eks. 😉

Græskar krydderkage i rugbrødsform

Som sagt, har man altså brug for noget fyld fra et græskarhoved, men i må nok hellere få en liste 😉

Ingredienser til en græskar krydderkage

Mørk hvidtøl fra vestfyn - til krydderkage med græskar250-300 g græskarfyld
250 g brun farin
100 g blødt eller smeltet smør
1 æg
2 tsk bagepulver
500 g mel
1 flaske mørk hvidtøl eller samme mængde mælk, dvs ca. 3 dl.

Krydderier:
2 tsk kanel
1 tsk ingefær
1 tsk kardemomme
1/2 tsk nelliker

Krydderierne kan man skrue lidt op eller ned for, hvis der er noget, man ikke kan lide, eller ikke har.
Man kan også tilføje tørret frugt eller hakkede nødder, hvis man har lyst.

Ovnen forvarmes til 175 grader ved varmluft.

Allerførst skal græskarfyldet så blendes eller hakkes meget fint.
Hvis man gør det med en stavblender, kan det være en idé at tilføje noget af den væske, der skal i dejen. Det letter opgaven lidt.
Dernæst pisker man det med smør, æg, og brun farin.
Egentlig, bør man måske sigte krydderier og bagepulver sammen med melet. Det kan man gøre. Jeg gider ikke, men jeg blander det lige lidt, inden jeg rører det hele i dejen, imens jeg tilføjer øl/mælk, lidt af gangen. Det vigtigste er, at der ikke er klumper i bagepulveret.

Når dejen er blandet, hælder man den op i en form, der er smurt, eller beklædt med bagepapir. Det kunne være en rugbrødsform, spring form, rand form, eller andet, der passer i størrelsen. Og så bager man kagen i 1 time til 1 time og et kvarter. Den er færdig, når man kan stikke en strikkepind, kødnål, grillspyd eller lignende, ned midt i kagen, uden at der klistrer dej fast på den. Når det sker, skal kagen køle af. Og den har faktisk godt af, at stå til dagen efter.

Nybagt græskar krydderkage i rugbrødsformGræskar krydderkage i springform

Serveringsmuligheder

Kan man ikke vente, må man måske leve med, at kagen er lidt klæg og svær at skære, men den smager jo lige godt for det.
Man kan spise græskar krydderkage som den er, eller man kan skære den i gavmilde skiver og spise med smør på. Man kan også skære den i lag og samle den med smørcreme, ostecreme, abrikos marmelade eller hvad man nu har lyst til, og måske overtrække den med mørk chokolade, eller pynte den med Halloween pynt. 😉

Apropos Halloween pynt, har jeg lavet en smørcreme som også udnytter græskarkernerne fra ens græskarhoved. Lidt inspireret af en paliné smørcreme. Det kan jeg varmt anbefale at man prøver! 😀

Græskar krydderkage med smørcreme og chokolade

Den runde her nåede desværre at falde lidt sammen i bunden, men den smagte godt alligevel. 😉

– Lærke

2 Comments

Skriv en kommentar