Jeg synes det er synd, at brugbare og spiselige ting går til spilde. Det gør kødet fra græskarhoveder jo tit her til Halloween, men der er faktisk virkelig mange ting, man kan bruge sit græskar fyld til. Disse græskar muffins er bare en af dem. Det smager egentlig ret godt, så hvorfor ikke putte det i kage? 🙂
Opskrift på græskar muffins altså…
Man skal bruge :
2 æg
2 dl sukker
1 dl olie
2 dl sødmælk
½ tsk salt
5 dl hvedemel
2 tsk bagepulver
Saften af en halv citron
Og 300g græskar fyld.
Man starter med at piske æg og sukker sammen. Deri pisker man også de resterende våde ingredienser: mælk, olie og citronsaft. Så blander man melet med bagepulver og salt, og vender det i dejen. Græskarkødet hakkes groft og blandes i dejen til sidst. Så skal dejen bare fordeles i forme.
Jeg fik til 20 muffins, men det afhænger selvfølgelig lidt af størrelsen på de forme man har.
Græskar kagerne bages ved 180-200 grader, ved varmluft, i 20 minutter og køles lidt af på en rist, inden de serveres.
Man kan også køle dem helt af, og pynte dem med et eller andet rigtig festligt og halloween tema-agtigt, f.eks en smørcreme med karamelliserede græskarkerner, men de smager nu så fint som de er, så det er ikke meget nødvendigt. Jeg synes faktisk, de er rigtig gode. Super søde og saftige. 🙂
Rigtig god halloween! 😀
– Lærke