Halloween – Fest! Pynt! Udklædning!

Det her er den bedste undskyldning for, at holde fest, vi har haft i lang tid! En halloween tema fest. Og endelig en mulighed, for at lave nogle af alle de fede halloween tema ting, jeg har samlet så mange inspirations billeder og idéer af! Her kan du læse det meste om det. Det var perfekt! Der var pynt, der var udklædning, der var dejlige gæster, det var uhyggeligt, og samtidigt, brandhyggeligt! 😀
Det meste af pynten var lavet af genbrugsmaterialer, eller ting, der i hvert fald ikke er særlig dyre. Så det var sådan lidt en “Gør det selv – billigt” men stadig megafed halloween fest! 😀

Pynten

Jeg skal prøve, at huske alle de ting, jeg gik og lavede, på dagen og i dagene op til halloween festen! Nogle ting lavede jeg endda et par uger i forvejen. Lad os lige starte, ved den dunkle belysning. Det er en ret nem ting at opnå. Jeg skruede simpelthen bare de fleste pærer ud af lamperne, rundt omkring i huset, så der primært var oplyst af levende lys og knæklys.

Belysningen gjorde spøgelset i det ene vindue, og den mørke silhuet i et andet, ret optimale!
Henholdsvis lavet af et gammelt gardin, og klippet ud af et mørkt ark plastik/karton.

I mange af vinduerne, satte jeg i øvrigt plastikstykker op, jeg havde klippet, så det lignede, at ruderne var smadrede. Det kan laves med helt normale plastiklommer. Og de resterende døre og vinduer, hang vi blodige lagener eller plastik op foran, for at give lidt “slagterhus” stemning. Der var faktisk mere eller mindre blod overalt!

Fliserne i vores gang er nemme at rengøre, så de blev griset til med lidt blodige fodspor. Vi havde også et par blodige køkkenknive og plastik handsker, liggende på udvalgte steder. Og håndklæderne på badeværelset og i køkkenet, folk skulle tørre hænder i, var udskiftet med nogle gamle, der også fik teaterblod.

Den ting, jeg synes var sjovest at lave, var klart ligposen i brusekabinen. Den havde jeg faktisk også lavet 2 uger i forvejen, hvilket gav et par sjove episoder med familie, og også nogle håndværkere, der var forbi. Jeg blev også selv forskrækket, hver gang  jeg gik ud på badeværelset, de første par dage. Og jeg havde nok lidt glemt, at fortælle Bjarken, at den lå der, da han kom hjem fra arbejde. 😛
Men den er altså bare lavet af skum og avis, der er pakket ind i sorte plastiksække! 😉

En anden lidt makaber ting, var de hoveder, vi havde stående i sylteglas. – Bare rolig, de laves blot ved, at man printer et “fladt” hoved ud på papir, som man laminerer og ruller sammen, i et glas med let farvet vand. (Lamineringen på nogle af mine hoveder, var desværre blevet lidt utæt, så de sugede lidt vand og kom til, at se underlige ud, i løbet af aftenen)
Ud over syltede hoveder, havde jeg også lavet en form for orme på glas. “Ormene” er, egentlig simpelt nok, lavet med limpistol på et stykke mad- eller bagepapir. Derefter limet fast i låget på et syltetøjsglas, som er fyldt med farvet vand.

I specielt mørke rum, var der lysende øjne, lavet af gammel karton emballage, der var klippet huller i, også med et knæklys inde i.
Til lysere steder, og til, at spille “blodpong” med, havde jeg tegnet øjne på et par bordtennisbolde.

Haven er der naturligvis også sket lidt i. Ud over lanterner med stearinlys og en kædelås, samt et “ingen adgang”-skilt, på skuret, bankede jeg et par simple kors sammen, af noget rest træ, så det så ud som om vi havde begravet nogen eller noget derude.

Lige da jeg troede, at jeg var gået for meget amok, med pynten, kom min allerdejligste veninde, med mere pynt! Så vi fik endnu mere “slagterhus” afdækning med plastik, edderkoppespind, flotte glas, at drikke af og rigtig meget mere!

Alle spejlene fik en besked skrevet med tusch. (som gik af med glasrens) Og det samme gjorde køleskabet.

På en skuffe i fryseren stod der “Organer” hvilket en enkel eller to, da også kommenterede, når der blev hentet isterninger. 😛
I bunden af glassene, skrev vi også små skræmmende beskeder, som “Du er blevet forgiftet” og “Sov godt”

Og alt dette bringer os jo til:

Mad og drikke

Vi fik selvfølgelig skåret græskarhoveder af et par rigtige græskar. Og fyldet blev som altid udnyttet. Der blev lavet brændte græskarkerner, altså med sukker ligesom brændte mandler. – De er overdrevet gode! Derudover bagte jeg en kæmpe græskar crumble, som blev serveret med cremefraiche.

Bordet var dækket med blodige duge, levende lys, helt geniale glas, og godter!
Vi havde lavet spiseligt, hjemmelavet teaterblod af sirup og rød frugtfarve. Og havde hældt lidt røde drikkevarer i små flasker og glas, der lignede blodprøver…

Halloween pynt og borddækning

Det var episk, at sidde ved bordet, med forskellige flasker og glas. Drikke lidt af den ene, hælde lidt af noget andet op i sit glas, og se folks ansigtsudtryk, når de ikke helt var sikre på, om det man var i gang med, faktisk var lidt ulækkert, men alt på bordet var altså spiseligt!

 

Udklædning

Vores dejlige hund, var klædt ud som løve. Det passede måske ikke fantastisk i horror-halloween temaet, men hans farve, og farven på løvemanken, var for perfekt til, at vi kunne ignorere den mulighed! Til at starte med, var han vidst ikke selv så glad for situationen, men efterhånden voksede den der løvemanke faktisk på ham, og han bar den, som den stolte og stærke løve, han lignede. 😛 ♥

Halloween - Hund i løve kostume

Et rigtig blæret halloween sminketrick, jeg legede lidt med, var hvordan man kan få det til at ligne, at man har glasskår f.eks i armen. Til det har man brug for noget plastik, der ligner glas, f.eks et stykke af coveret fra en cd, eller et kasettebånd. Deruover hudlim til at lime det fast med, sårvoks til at danne såret omkring det, og selvfølgelig teaterblod…

Desværre nåede jeg ikke, at få mange billeder af gæsterne, men folk gik super meget op i udklædningerne. Og sjov udklædning behøver slet ikke, at være besværlig! Der var zombieudklædninger, en blodig slagter, en doktor med kittel og mundbind, et skellet, en heks, en virkelig uhyggelig dukke, og bare blodig makeup, halshugninger, ar… Ja, og så en ko.
Min egen udklædning bestod egentlig bare af en t-shirt, der var revet i stykker og smurt ind i teaterblod, lidt hvid ansigtssminke, nogle tegnede ar. Og de hvide kontaktlinser. – Det var prikken over i’et!

Det søde væsen ved siden af mig, på billedet i midten her, var medarrangør, og er i øvrigt ejeren af den flotteste rejseblog: Travelio.dk. Der kan man læse alt om hendes spændende rejser…
– Jeg vil med! 😀

Og lad os så lige holde Halloween igen til næste år! 😀

– Lærke

2 Comments

Skriv en kommentar