Som sædvanligt er der gang i den herhjemme op til Halloween! Hvis man følger den her blog, hvad end det er via mail eller Facebook, vil man nok have fået et par opdateringer om nye indlæg her de sidste par uger! Undskyld hvis det har været for meget græskar! Men der er bare altid så meget spændende og lækkert at lave! 😀 Det her indlæg er nok mere til dem, der ikke har læst alle de nye indlæg endnu, men det handler også lidt mere om, hvad jeg har lavet af ting, der ikke nødvendigvis er blevet til en ny opskrift eller et nyt indlæg, eller som var det i forvejen! 😀
Græskar opskrifter
Sidste år lavede jeg en græskar krydderkage. Jeg har lavet den nogle gange faktisk, men sidste år fandt jeg på at lave en smørcreme og putte i, med de “brændte græskarkerner” jeg også plejer at lave. I år var jeg nødt til lige at forsøge mig med cremen som frosting på græskarmuffins i stedet! Og det kan så afgjort sagtens lade sig gøre! Det blev ikke meget smukt. Tyllen i min sprøjtepose var lige lidt for lille, men det smagte virkelig godt! Så til næste år kan det være, jeg prøver at pynte lidt på udseendet, men bortset fra det var det absolut en succes! 😀
Det var det første kageprojekt, jeg har haft i tankerne siden sidste år, men der er også kommet lidt nyt til! 😀
Vi har spist pulled beef til aftensmad i et par dage i træk! Altså langtidstilberedt, trukket oksekød. Lidt ligesom den opskrift jeg har på pulled duck. Oksekødet var en bov fra mine forældres skotske højlandskvæg. Og de har også fået Facebook! Ja, køerne altså. Men også lidt mine forældre! Det vil altså sige, at hvis man skulle ske at være interesseret i kød fra skotsk højlandskvæg, som har haft en fantastisk tilværelse med god udsigt og regelmæssig kløning i panden, kan man få kontakt, og købe noget, når der er, via deres Facebookside! 😀
Men det var lidt et sidespor! Det der pulled beef var selvfølgelig, i bedste oktober/Halloween stil, lavet i en sovs med noget af kødet fra mit græskarhoved. Og så lavede jeg noget til, der egentlig slet ikke var Halloween relateret. Nemlig syltet fennikel, som jeg har haft lyst til at forsøge mig med meget længe! Da jeg var i gang med at lave det, opstod der en ny idé, der var så oplagt, at jeg nu ikke rigtigt forstår hvorfor jeg ikke er kommet i tanke om det før. Syltet græskar! Både fennikel og græskar er syltet på samme måde som mine syltede rødløg, i en super nem lage af citronsaft og krydderier. Løgene lavede jeg i øvrigt også en portion af, da jeg var i gang! Og prøv lige at overveje de farver! Det er jo helt vildt! 😀
Hvis man har prøvet at lave et græskarhoved ved man nok at der er ret meget fyld i! Så jeg gentog også et par andre succeser fra de forgangne år. Nemlig græskar mos/marmelade, som blev spist på brød, men også brugt i en kage ligesom gammeldags æblekage med makroner og flødeskum!
Og resten af græskar kødet kom i en smoothie med jordbær, banan og citronsaft! 😀
Krea Halloween
Ud over mad, for der er selvfølgelig også gang i lidt krea projekter, har jeg fået lavet noget andet, jeg har haft i tankerne meget længe! Nemlig uhyggelige bøtter, flasker og glas til alle mine skumle, og mere eller mindre giftige remedier til Halloween! De er lavet på alle mulige forskellige glas og bøtter, fra vitaminpiller, krydderier mm. og jeg synes faktisk de blev ret gode! Jeg startede med at dække dem med papir og derefter dekorerede jeg dem med maling, og pyntede med snore og etiketter. 😀
Det er altid noget rod når der er papmache på programmet herhjemme. Bjarken bliver så træt af papirstumper ud over det hele. Men det er det værd!
Og så er der jo selvfølgelig selve græskaret! Som jeg forsøgte at få til at ligne et øje. Det kan man måske selv vurdere succesen af, men den nørdede læser vil nok have et bud på, hvad det er for et øje, og nej det er ikke Sauron’s. Det er måske lige lidt mere nørdet. 😉
Alt i alt er der sket masser af sjovt! Glædelig Halloween! 😀
Skriv en kommentar