Dette er det oprindelige første indlæg om mine blogs historie, og hvordan de kom til.
Datoen i toppen er altså helt autentisk. – Datoen for mit allerførste blogindlæg, og ja det er altså ved at være et par dage siden. 😉
Jeg har opdateret det! Kender i det, når man får set på noget, man lavede, da man var noget yngre, og man tænker “Nej, nej, nej!” ? 😅
Det her var absolut ikke det der stod dengang! Og måske bliver det ændret igen i fremtiden! xD
Men det vil altid være her. For det handler om mig. Og om den her blog.
I 2014 var jeg 22. Og jeg vil ikke påstå at jeg var en helt normal 22-årig. Jeg har sgu nok altid stukket lidt ud. Og ved i hvad? Det har jeg det ret fint med. 🙂
Overvejelserne om at have et sted hvor jeg kunne dele hvad jeg gik og lavede, og mine tanker, både omkring det, om kreativitet, om mad og om alt muligt andet, havde rumsteret i mit hoved i et stykke tid, før jeg faktisk fik gjort noget ved det!
Det her med at have flere forskellige blogs, fordi man ikke kan vælge et enkelt emne og holde sig til det… Jeg ved det godt, men det kunne ikke være anderledes. 😅
Jeg håber, at der vil være nogen, der finder inspiration i bare en af delene eller måske begge. Jeg føler fortsat, at jeg har noget at dele indenfor begge emner. 🙂
En af mine overvejelser var, også dengang, at lave en haveblog oveni, men den idé blev altså skåret fra. Jeg har lidt indlæg der nok kunne høre under den, for det er noget, der også interesserer mig, men de er blevet flettet ind under de to andre. Så der kan f.eks være noget kreativitet i at lave værtindegaver af husløg, eller noget madlavning i at dyrke sine egne tomater!
Og hermed vil jeg hurtigt nævne en detalje, nogen måske har lagt mærke til, der er, at kategorierne er farveopdelt. Altså ved man, at grøn er krea-indlæg, brun er mad-indlæg og blå er alt det andet. 🙂
En madblog
“Hvad har Lærke af kompetencer, der gør hende særligt egnet til at blogge om mad?”
– tænker du måske?
Udover sædvanlig interesse for emnet. Vi spiser jo alle sammen, og der er nok ikke mange der vil sige, de ikke elsker mad, vel? Det gør jeg også. 🙂
Jeg har gået på 4H madskoler og kurser, da jeg var barn, hvilket delvist er det jeg tillægger at have vagt en ret utrættelig interesse. Samtidigt med at jeg nærmest har fået lov at eksperimenterer så meget jeg overhovedet kunne hjemme i min mors køkken! Det startede med blå pandekager, og har været i vildere retninger end det siden. 😉
Dog er jeg efterhånden blevet, nok mest fokuseret på nem, sund hverdagsmad, uden madspild! Det kan man nemlig sagtens lave af lokale, naturlige og virkelig næringsrige ingredienser. – Der er ingen af de kvaliteter der udelukker hinanden!
Min opfattelse af madlavning
Madlavning er ikke svært!
Det handler mest om at få en grundlæggende føling, f.eks. med passende temperaturer, for at ting bliver tilberedt uden at brænde på! 😉 Samt hvad der passer sammen og i hvilke mængder.
Når man f.eks tilføjer salt, smager man jo gerne til og justerer derefter. For mig er det tit det samme med andre ingredienser, og med konsistenser. Og efterhånden får man altså dannet en form for intuition, man begynder at kunne følge.
Det handler altså for mig, ikke nødvendigvis om specifikke, indviklede opskrifter, madplaner og indkøbslister! – Jeg vil gerne vise, at man med et basis grundlag, kan kaste noget godt og hurtigt sammen i hverdagen, og dermed også få en større fleksibilitet, i forhold til ingredienser, der gør at man faktisk får brugt det man har i køleskabet, i stedet for at smide ud.
Har man så overskud til mere kreative udfordringer engang imellem, giver man klart sig selv en større frihed der også!
Voksne glemmer nogen gange, at lære gennem leg, men jeg er overbevist om, at det er den mest effektive måde at udforske verden på. Uanset alder. 🙂
Dermed vil mange af mine opskrifter være fyldt med ting, man kan skifte ud, andre idéer til samme ingredienser, og somme tider slet ikke indeholde præcise mængdeanvisninger, fordi jeg synes man skal mærke sig frem og eksperimenterer. Og finde ud af hvad man egentlig selv synes!
Jeg forsøger selvfølgelig at beskrive og forklare så godt som muligt, hvilket resultat vi er ude efter, men hvis man bliver forvirret eller har spørgsmål undervejs, eller der er noget, der slet ikke duer, er alle spørgsmål meget velkomne. 🙂
Når alt det er sagt, er nogen gode opskrifter uundværlige. Og nogen gange er jeg nødt til at skrive dem ned, så jeg ikke selv glemmer dem. Så madbloggen er også til for min egen skyld. 😉
Hvad kreativiteten angår…
… Ja, så er der altså ikke meget andet at sige end: Jeg kan simpelthen ikke lade være!
Det er ren leg for mig! Jeg elsker at blande farver og bruge materialer i sammensætninger, der udfordrer hvad de egentlig er beregnet til. Til en grad hvor det nogen gange bliver mere abstrakt end hvad, der måske kan betegnes som håndarbejde eller håndværk.
At kalde det kunst, eller noget andet, er dog ikke min opgave. Det vil til enhver tid være beskuerens privilegie at afgøre.
Så jeg opfatter mig selv som kreativ håndværker. Autodidakt. Altså selvlært. Med undtagelse af aktiviteter i min barn- og ungdom. Tegneskole, filtning og andre kurser. Og at min Farmor har lært mig at strikke og hækle, og min Mormor har lært mig om blomsterdekoration. Og nok samtlige mandlige medlemmer af min familie, fra min far til min oldefar, ud over alle at være fantastisk kloge og inspirerende mennesker, har haft meget kreative håndværker evner. Og min mor? Hun har lavet resten. ;P
Så sådan er jeg blevet. Jeg elsker at eksperimenter. I den blødere ende af håndværk primært, men meget bredt spredt ud.
Mange af mine krea-indlæg er “basis-ting”. Fordi jeg, ligesom i madlavning, synes det vigtigste er at danne sig et grundlag for selv at eksperimenterer. Og jeg vil gerne kunne lære både nybegyndere og mere øvede, nogle tips og tricks, hvis jeg kan. 🙂
Selve opbyggelsen af bloggen
Det at lave en blog har klart også været en meget kreativ process! Er du tosset jeg har brugt mange timer på det!
Jeg startede på Blogspot. Jeg ved ikke om det stadig ser ud på samme måde som dengang, men de havde et brugerpanel, der gjorde det nemt at styre 3 blogs på et sted. Så jeg startede altså med at have 3. “MinMadblog“, “MinKreablog” og… Den sidste kan jeg ikke engang huske hvad hed. xD
Men jeg designede, små-legede med lidt kode, rykkede rundt på ting, og lavede om i en uendelighed. Til det gik op for mig at jeg egentlig gerne ville have min egen hjemmeside.
Og her er man jo heldig, hvis man har en bror, der er Web troldmand! – Det har jeg! Han har lavet den her hjemmeside, (det er WordPress) og er grunden til, at den ser ud som den gør nu! 😀
Der er stadig et løbende arbejde med at gøre det nemmere at finde rundt osv. efterhånden som mængden af indhold vokser.
Både Krea-delen og mad-delen er her altså, som dokumentation af min evige søgen efter mere viden og erfaring indenfor begge emner. Mine egne idéer, afprøvning af andres og forhåbentlig en masse inspiration. De indeholder en masse dejlige billeder, og forhåbentligt gode forklaringer af de sager, jeg får kreeret. Og det er gået ganske godt, hvis jeg selv må sige det.
Min entusiasme omkring de to, har nok overskygget min trang til at skrive på bloggen om “alt det andet”, men den skulle altså have handlet om, hvad jeg ellers gik og lavede. Indlæg som det her, var oprindeligt placeret der. Den har stadig ikke et specifikt defineret formål. Udover opsamling og emner, der stikker ud over, eller overlapper de to andre emner. Og det er måske egentlig det gode ved den! 😀
Og her er vi så…
Der er efterhånden flydt en del blogindlæg fra mit hoved og ud gennem mine hænder. Nogen gange er der mere fart på end andre, men idéerne til nye blogindlæg er der vidst altid.. De har måske ændret sig lidt. Det er forskelligt hvilke perioder, jeg fokuserer mest på kreativiteten eller opskrifterne. Og lige pludselig er der så også nogen helt andre emner. Bæredygtighed f.eks, og nu er jeg også blevet mor! Hvilket man kan se nogen steder… Og alle de gamle indlæg er her altså stadig.
Det er blevet en del af min verden. Den her blog. Den indeholder en hel masse mig, og jeg er et rodehoved. Det tror jeg efterhånden selv, jeg har lært at leve med. Jeg har givet op på at prøve at gøre alt ordenligt, og forsøgt ikke at gemme det. Så jeg håber det skinner igennem, i måden jeg skriver på, og at det er lidt af charmen. 😉
Her er lidt af alt, og jeg håber ikke, det er for rodet og for vrøvlet til, at man kan finde rundt i det! 😅
Jeg håber, så længe som muligt, at kunne dele noget brugbart med nogen, der har lyst til at læse det. 🙂