Lakseroulade

Dette er en virkelig lækker forret, har jeg selv erfaret!
En lakseroulade, af en slags spinat-omelet med cremet fyld og selvfølgelig laks! 😀

Lækker lakseroulade

Til én lakseroulade skal man bruge:

300-400g spinatblade
– friske eller frosne.
3 æg
1dl piskefløde
Salt og peber
Og røget laks
– Nok til at dække roulade-bunden
Den kvikke læser, vil nok lægge mærke til, at min laks er gravad. I mangel på røget laks, kan gravad også godt gå an. 😉

Ovnen forvarmes til 200grader.

Dette billede viser, i trin, hvordan omelet-bunden til denne lakseroulade, laves.

Bruger man frossen spinat skal det tøs op, vandet presses fra, og så skal spinaten hakkes.
I min lakseroulade spædede jeg lidt til, med friske ramsløg og brændenælde skud. Det kan man altså også sagtens. Så får man lidt ekstra smag og vitaminer, helt gratis. 😉

Æggehvider og blommer skilles fra hinanden, og blommerne røres grundigt sammen med spinat, fløde, salt og peber.
Hviderne piskes stive og vendes herefter, forsigtigt, sammen med spinatmassen. Så spredes massen jævnt ud, på en bageplade, med bagepapir, og bages i ovnen, i ca. 15 min.

Imens blandes fyldet
Det består af 200g flødeost, citronsaft, salt, peber og finthakket, frisk dild eller basilikum, som simpelthen bare blandes godt sammen.
Jeg havde lidt humus til overs, som blev blandet i. Det forklare den gullige farve, mit fyld fik.

Her ses, i trin, hvordan fyldet forledes i denne lakseroulade

Når roulade-bunden er bagt færdig og let gylden, smøres fyldet på, og derefter fordeles laksen ud over.
Så ruller man det hele, rimelig stramt sammen, og så lægges rullen i køleskabet, i en times tid, inden den skæres i skiver, som serveres på et flot fad… 😉

Den færdige lakseroulade, skåret i skiver og lagt på et flot fad.

– Lærke / Æ

Skriv en kommentar