Ja, du læste helt rigtigt… Ikke “græske” men “græskar frikadeller”. Og ikke hokkaido. Det kan man helt sikkert også godt bruge, men idéen er at vise, at man faktisk sagtens kan bruge fyldet fra de der græskarhoveder, som man laver til Halloween!
Jeg driver min egen lille kamp imod madspil nemlig, og til det er frikadeller faktisk helt geniale! Man kan putte hvad som helst i! Grønsager, smuldret brød, forskellige mælke produkter, ost, pålægsrester, æggesalat, dressing, sovs. Hvad som helst! Og så kan man krydre dem lige som man vil!
Frikadeller bliver aldrig kedelige! 😉
Her er de altså “bare” med græskar, og det er egentlig ganske simpelt. Hvis man undlader græskarret og måske tilføjer en sjat mælk i stedet, har man en helt basis frikadelle opskrift. Men brug endelig det der græskar og/eller andre rester, hvis i har det! 🙂
Og lav endelig portionen mindre, hvis i ikke har brug for helt så mange frikadeller…
Opskriften på græskar frikadeller
Af dette fik jeg ca. 20, rimelig store, græskar frikadeller :
1 kg hakket svinekød (Kan sagtens skiftes ud med f.eks kyllingefars)
2 æg
1 løg (Vi havde kun et rødløg, men farven er sådan set underordnet)
250-300 g græskar fyld
150-200 g havregryn
Salt og peber
Løget blendes, eller hakkes fint, sammen med græskar fyldet, og alle ingredienserne røres grundigt sammen i en skål. Derefter varmer man en pande op, ved middel varme, og kommer godt med olie eller smør på. Så former man frikadellerne med en ske, (der er lidt forskellige metoder, jeg gør det i hånden) og så lader man dem stege, og vender dem et par gange undervejs, indtil de er gennemstegt. (Uden at de selvfølgelig bliver brændte eller tørre)
Frikadeller er selvfølgelig oplagt at spise til aftensmad, men de smager også godt til frokost. Både varme og kolde. Det gør dem vildt velegnet til madpakker og picnic! Og det gælder altså også disse græskar frikadeller. Selvom oktober måske ikke lige er picnic sæson. 😉
Det er nærmest blevet en tradition herhjemme, at man spiser coleslaw til frikadeller.
Jeg ved ikke hvorfor, men jeg synes nu, det passer meget godt til. Og det er faktisk også en ret god “oprydnings salat” 😉