Æggeskåle

Æggeskåle med indbygget røræg og bacon, tomat, purløg og smeltet ost

Dette er en rigtig lækker og nem opskrift på “æggeskåle”. De er blevet helt uundværlige, til brunch, herhjemme. De er nemlig et super alternativ til, at stå og lave røræg, og stege bacon og pølser. De er også mindst ligeså populære, og så ser de jo ret flotte ud. Også selvom man ikke har ligeså farverige silikone forme, som mig 😉

æggeskåle opskrift


Til 10-12 æggeskåle skal man bruge:

5-6 Æg
En dusk Purløg
En pakke Bacon
Tomater
– Antallet kommer an på størrelsen
Revet ost
Salt og peber.

Og silikone muffin forme.

Alle typer bacon kan, mere eller mindre, bruges. Tern, skiver, et stort stykke, som man selv skære, eller kalkun bacon. I stedet for purløg, kan man også bruge forårsløg, og i stedet for revet ost kan man sagtens bruge mozzarella, brie eller måske endda gedeost. Der er masser af variationsmuligheder. 🙂

Baconen steges, æggene piskes sammen, med salt, peber og purløg, og tomaterne skæres i skiver. Derefter fordeles fyldet i formene. Bruger man store tomater, kan man nøjes med en skive i hver. Jeg brugte små tomater og lagde derved 2-3 skiver, i hver form.
Når tomat og bacon er fordelt, fordeles æggemassen over, og så drysser man ost, på toppen.

Æggeskålene bages ved 180 grader, varmluft, i 10-12 min.
Også er der serveret 🙂

Dejlige nybagte æggeskåle med bacon, tomat og smeltet ost.

– Lærke / Æ

One Comment

Skriv en kommentar