Tortilla tærter er noget, jeg er stødt på for relativt nyligt. Og DET er genialt!
Det er lidt en smart genvej til tærter! Ligesom at lave pizza på pitabrød. Man bruger simpelthen bare en tortilla-pandekage som tærtebund!
Hvis man skal bruge en omgang nem og hurtig mad, er det altså absolut et forsøg værd! Eller mange.. Det er efterhånden blevet til mange herhjemme.
De kan fyldes med alt muligt lækkert og/eller sundt fyld, alt efter hvad man kan lide eller lige har i køleskabet. Og man kan også lave dem med glutenfri tortillas! 🙂
Forberedelse
Tærterne kan laves både i små portionsanretninger, så der er en til hver, eller i større, hvor der er nok til 2-3 personer. Alt efter hvor sultne, og om man får andet tilbehør.
Måske skal man lige starte med at tænde ovnen. Det går lidt hurtigere på den måde. 180g varmluft. 😉
Når man har sine tortilla pandekager, det kan være små, store, fuldkorn, glutenfri, dem i bedst kan lide, skal man finde et fad de kan ligge i. Det skal have en så tilpas størrelse, at pandekagen kan trykkes ned i bunden, og når et stykke op af kanterne. Og man skal helst lade være at lave hul i pandekagerne, så æggemassen kan løbe ud.
Det ændrer ikke så meget i smagen, men det letter opvasken, hvis der ikke er æg brændt fast i bunden. 😉 På samme måde skal man altså passe på med at hælde så meget fyld og æggemasse i, at det løber over kanterne på pandekagen.
Der må godt stikke lidt tortilla op over kanten på fadet, men hvis det stikker for meget op, kan det godt blive lidt mørkt. 😉
Hvis man åbner en pose tortilla pandekager, uden at få brugt dem alle sammen, holder de sig i øvrigt ganske glimrende, i en lukket pose i køleskabet. Så kan man jo tage en ud en gang imellem. 😉
Fyld i tortilla tærter
Man kan som nævnt putte lige det i, man har eller godt kan lide. Hvad man ellers ville have puttet i en traditionel tærte: porre, broccoli, bacon, skinke, eller noget helt andet. Det styrer man sådan set selv.
Jeg synes det er en rigtig god anledning, til at få brugt hvad vi har af rester i køleskabet. Uanset om det måtte være kød, pålæg, mælkeprodukter, grønsager eller en god blanding. Mine favoritter er squash, porre, tomater, bacon eller skinke,
Måske kan man også trække lidt inspiration fra fyldet i de her simple æggeskåle, hvilket er en anden super nem og hurtig opskrift, som smager vildt godt!
Noget fyld skal lige tilberedes lidt, inden det kommer i tærten. F.eks bacon og porre. Og netop det kan jeg derfor godt lide at blande! Så svitser jeg lige baconen først og putter porrerne med i panden efterfølgende, inden det kommer i tærten.
Æggemasse til tortilla tærter
Til æggemassen skal man selvfølgelig bruge æg. Hvor mange, afhænger lidt af hvor stor en tortilla, samt fad, man har valgt, og også lidt af densiteten og mængden af fyld. Så det må man lige vurderer, når man står med det. Det er heldigvis nemt nok at piske et ekstra æg og hælde i, hvis der skulle ske at være for lidt.
Udover æg, skal der salt og peber i æggemassen. Og så kan man tilføje en masse andre ting også. Lidt mælk, fløde, cremefraiche, revet ost, purløg, andre krydderier, sesamfrø måske, mm.
Massen piskes bare grundigt sammen, og hældes over fyldet. Derefter kan man toppe med mere revet ost. Og er der noget, jeg synes, klæder sådan en tærte, er det netop ost. 😉
Bagetid
Når tortilla tærterne er klar, skal de bages i ovnen, ved 180g varmluft. Hvor længe de skal have, afhænger lidt af hvor store, og i særdeleshed hvor dybe de er. Mit fad er rimelig dybt, så det tager ca. en halv time at bage. Har man et større fad, som giver en tyndere tærte, kan det være den kun skal have 20 min. Man kan stikke den i midten med en gaffel el. undervejs. Hvis den stadig er flydende, skal den have lidt mere.
Velbekomme! Og nej, det er jo ikke en rigtig tærte, men det vinder altså på nemhed!
Også når det kommer til opvask! 😉
Skriv en kommentar