Tørrede, salte græskarkerner

Disse tørrede og saltede græskarkerner, eller græskarfrø om man vil, er de der er til overs, når man laver et græskarhoved til Halloween. Og det er jo sjovt at kunne bruge dem til noget ikke? 😀
De smager mega godt og skulle faktisk også være temmelig sunde! (Bortset fra salt, men det er en mindre detalje 😉 )

Tørrede og saltede græskarkerner

Fremgangsmåde til tørrede/salte græskarkerner :

Græskarfrøene skal selvfølgelig allerførst renses, så al græskarkød er sorteret fra, og det værste slim er skyllet af!
Der er nogen, der koger græskarkernerne inden de tørre dem. Jeg ved ikke hvorfor. Jeg gør det ikke.

Ønsker man græskarkernerne helt neutrale, tørrer man dem simpelthen bare som de er. På den måde kan de bruges f.eks hakket i bagning.
Vil man derimod have dem saltede, tilføjer man blot 1 spsk smags neutral olie og 1 tsk fint salt pr. 100-200 g kerner, (alt efter hvor salte man vil have dem) mens de stadig er fugtige.
Man kan også tilføje andre krydderier, hvis man har lyst, f.eks chili, paprika eller hvidløgs pulver. Det er bare med at prøve sig frem! 🙂

I ovnen

Ved ovn metoden breder man græskarkernerne ud på en bageplade, beklædt med bagepapir, som man sætter i en varmlufts ovn, ved meget høj varme. Min går op til 275 grader, så det er der jeg har haft sat min. Undervejs skal man lige holde øje og blande lidt rundt i dem et par gange, men ellers skal de bare stå i ovnen, indtil de er tørre og gyldne. Det tager ca 15-25 min.

Hjemmelavede salte græskarkerner i ovnen

På panden

Tørrer man græskarkerne på panden, foregår det ved middel varme, hvor man også rører lidt rundt i dem en gang i mellem.
De er færdige når de begynder at “klikke” og føles tørre og sprøde, når man knækker dem.

Man kan godt riste og salte sine græskarkerner uden olie, det har jeg også prøvet. Saltet brænder dog let fast på panden, som man kan se på billedet herunder. Det er heldigvis ganske let, at koge af igen, men jeg foretrækker nu stadig at bruge lidt olie. 🙂

Tørrede og saltede græskarkerner, uden olie

Jeg har forresten også en opskrift på “brændte” græskarkerner. Du ved, ligesom brændte mandler. Karamelliseret i sukker. De er næsten endnu bedre, hvis du spørg mig! 😉

– Lærke

3 Comments

Hejsa.
Har du ikke glemt at skrive kernerne skal koges først inden de ristes?
Har lige lavet dem efter din opskrift og skallen er meget sej og føles som en hård. Vi sidder 10 mennesker i et sommerhus som alle synes de er dårlige da de er seje og har en hård skal. Øv ?

Hej Maja. Det er jeg da ked af at høre. Jeg har ikke selv kogt dem, når jeg har lavet dem, og jeg har ikke haft problemer med, at de er seje og hårde. Måske er de ristet for lidt?
Tak for din kommentar. Jeg vil snares genafprøve opskriften og se om der er noget der skal rettes! 🙂
Mvh Lærke.

Skriv en kommentar