Pariserbøf er en klassiker! Og hjemmelavet pariserbøf er faktisk overraskende nemt og hurtigt at lave. Det har tit erstattet hjemmelavet burger herhjemme, simpelthen fordi det er nemmere, og ingredienserne er noget, vi stort set altid har i køleskabet. Der skal faktisk ikke så meget til sådan en her lidt hverdags agtig version. Og som det vigtigste, i øvrigt, smager det virkelig godt! 😀
Man kan sagtens gøre det mere eller mindre avanceret, men sådan her ser min version ud…
Ingredienser til en nem pariserbøf
Brød
Hakket oksekød
Æg
Løg
syltede rødbeder
Og kapers.
Brødet skal ristes. Det kan gøres på en brødrister, men hvis man har noget halvgammelt, små kedeligt brød, kan man også pifte det op ved at riste det på panden i lidt smør.
Oksekødet skal formes til bøffer og krydres, og så skal de steges nogle minutter på hver side, alt efter hvor gennemstegt man kan lide en bøf.
Imens det passer sig selv lidt, hakker man løget fint. Nogen vil nok foretrække rødløg eller et andet mildere løg, men det havde vi ikke lige, da jeg tog billederne. Rødbederne hakkede jeg også fint her. I dovenskabens navn kan man sagtens lade være. 😉
Oprindeligt er det jo en rå æggeblomme, man får til pariserbøf. Det er ikke fordi jeg er bange for salmonella, at jeg har lavet spejlæg i stedet. Jeg synes bare, det er spild at hælde æggehviderne ud. Så kunne man jo have lavet marengs eller noget andet, bevares, men det var tiden altså ikke lige til. Så man kan vælge den rå æggeblomme, men man kan også bare lave et spejlæg, hvor blommen stadig er godt blød. Det kan vi godt lide herhjemme. 🙂
Når det hele er klar, lægger man sit brød på en tallerken med bøffen ovenpå. Herefter har jeg lagt spejlægget. Hvis man bruger rå æggeblomme kan det være, man vil vente med det til sidst. Så drysser man løg, rødbede og kapers over, (Jeg tilføjede også lidt purløg) også er man klar til servering.
Velbekomme. 😉
Skriv en kommentar