Romkugler

Romkugler er ret geniale! De er jo ikke ligefrem en ny ting, tilgengæld undgår vi stadig madspild! Prøv at overveje, at noget SÅ megalækkert, kan laves af kagerester som man måske ellers ikke ville have spist! Og det er oveni købet ret nemt! 😀

Nem opskrift på hjemmelavede romkugler

Opskriften på romkugler vil varierer ret meget i forhold til, hvad det er for nogle kagerester man har. Rigtig mange typer kage kan bruges. Alt fra wienerbrød til muffins! Og man kan smage det til som man vil. Dvs. har man kage hvor der i forvejen er chokolade i, skal man måske holde igen med kakao, og har man noget fugtig kage med creme eller syltetøj, kan man måske holde igen med det. Det handler alt sammen om at smage til, så de bliver lige præcis som man godt selv kan lide dem! 😀

Opskrift på romkugler af kagerester

Ingredienserne er i bund og grund meget simple. Man skal bruge:
Kagerester
Syltetøj
Kakao
Og rom eller rom essens

Syltetøjet kan være alle mulige slags. Denne gang brugte jeg jordbærsyltetøj, og bærerne blev fint trykket ud i dejen, så det er altså ikke noget man kommer til at mærke på den måde. 😉
Om man bruger rom eller rom essens, er nok lidt en smagssag, eller et spørgsmål om hvad man lige har. Vi havde en mørk rom stående, så det brugte jeg denne gang!

Til den her portion havde jeg ca. 700g blandede kagerester, primært muffins, lidt drømmekage, både med og uden kakao og der var frosting på noget af det. Det kom med det hele!
Først smuldrer man kagen rimelig fint, og så begynder man at tilføje de andre ingredienser og ælte det sammen. Man kan ælte med hænderne, bruge en stor ske, eller måske røre det på en røremaskine, hvis man har en meget stor portion!
Efter at have prøvet mig lidt frem og smagt til, endte jeg med at tilføje ca. 4 spsk syltetøj, 4 spsk kakao og 2 spsk mørk rom. – Og det var temmelig perfekt, hvis jeg selv skal sige det!
Mere held end forstand? Måske 😉

Krymmel

Når romkugle dejen er færdig, skal den deles i passende portioner og rulles i krymmel, så ydersiden bliver mindre klistret!
Man kan vælge at lave dem til små konfekt-agtige kugler, eller man kan lave dem til reelle store romkugler. Principielt kan man også bare lave én kæmpestor romkugle eller forme et romkugle dyr, og skære i mindre stykker, når det skal spises. Det kan man få hos ynglings-bageren her hvor vi bor, men der er nu også noget fint ved “rigtige”, små romkugler! Det afhænger nok lidt af, hvad man skal bruge dem til! 😀

Hvilket krymmel man bruger, kan man også helt selv bestemme. Jeg har altid kokosmel i huset, så det var det nemme valg for mig. Samtidigt med at jeg synes det smager godt, og ser fint ud. Jeg ved, at der er andre herhjemme, der havde fortrukket noget “rigtig” krymmel. 😛 Og man kan jo også bruge et eller andet fint frysetørret bær krymmel eller noget i den stil. Der er mange muligheder! 😀

 – Lærke

One Comment

Skriv en kommentar