Drømmekage muffins (-med kakao?)

Jeg har, grundlæggende, to fantastiske tips, at give jer, når det gælder drømmekage…
Overskriften afslører faktisk dem begge, det ene er nemlig, at man kan bage sin drømmekage som muffins, (hvilket jo gør dem geniale, at transportere og spise i det fri) det andet er, at chokolade drømmekage (drømmekage med kakao), smager virkelig godt!
Forstil dig kombineret drømme/chokoladekage… Mmmmmums… :3

To slags drømmekage muffins

Man kan selvfølgelig sagtens vælge, at lave kun den ene slags eller kun den anden, af denne opskrift, og man kan også snildt bage sin drømmekage i en bradepande, hvis man ikke har lyst til muffins, men hvis man følger opskriften, får man, ikke bare drømmekage muffins, hvilket jo i sig selv er ret sjovt, men uden ret meget ekstra arbejde, får man endda to slags, altså normale OG med kakao. Så folk vil komme til, at begejstres over mængden af fantasi og overskud, der findes, i dit lille hoved. 😉

Så her kommer altså én enkel opskrift på to slags drømmekage muffins.

Til ca. 30 stk skal man bruge:
500g mel
400g sukker
200g smør
6 ægNormale og chokolade drømmekage muffins, i ovnen
4 dl mælk
4 tsk bagepulver
3 tsk vanillesukker

3-5 spsk kakao

Til topping:
250g smør
400g brun farin200g kokosmel

3 spsk kakao

Fremgangsmåde:
Man starter med, at piske æg og sukker, til det er godt luftigt, derefter smeltes smørret, så det kan blive fordelt ordenligt, mælken blandes i og smør og mælk røres i æggemassen.
Så blandes bagepulver og vanillesukker i melet, så det ikke klumper, og så røres også dette i.
Halvdelen af dejen fordeles i halvdelen af muffin formene og husk, at have i mente, at kagerne hæver og der også skal være plads til topping, så fyld dem maks halvt op.
Det præcise antal af forme, man har brug for, afhænger af størrelsen på formene og hvor gavmild man er med dejen, men når man er nået ca. halvvejs, blandes de 3-5 spsk kakao i dejen, alt efter hvor kraftig kakaosmag man vil have, og så fordeles resten af dejen i resten af formene.

Herefter bages kagerne i et kvarter ved 180 grader.
Imens kagerne er i ovnen, laves kokosmassen, der skal ovenpå.
Det gør man ved, at smelte smørret i en gryde, tilsætte mælk og brun farin og lade det koge op. Derefter blander man kokosmelet i og når kagerne er bagt, fordeler man det hen over dem, først halvdelen på den halvdel af kager, der ikke er kakao i, så blander man kakao i resten og fordeler det, over sine kakao-muffins.
Når det er gjort, bager man dem alle sammen, i yderligere 10 minutter. Og så er der kun tilbage, at lade dem køle lidt af… 🙂

Normale og chokolade drømmekage muffins, closeup

…Og så skal de selvfølgelig spises!
Den portion, jeg lavede her, blev der taget vældigt godt imod. Den forsvandt hurtigt. Størstedelen var med på skovtur og resten, fodrede mine forældre til nogle, efter sigende, meget begejstrede Italienere, der kom på besøg. 🙂

Og må jeg så i øvrigt slå et slag for muffin forme? De findes jo efterhånden i uendeligt mange afskygninger! Og hvor er de kære, nogen af dem. Jeg har også nogle silikone forme, bevares, men når man skal have dem med, et sted hen, hvor man ikke er sikker på, at kunne få dem alle sammen med tilbage, kan det altså være mere praktisk med papirforme. Og mine var altså fyldt med bondegårdsdyr… 🙂

Normale og chokolade drømmekage muffins- og forme med bondegårds motiver

– Lærke

Skriv en kommentar