Drømmekage muffins (-med kakao?)

Jeg har grundlæggende to fantastiske tips at give jer, når det gælder drømmekage…
Overskriften afslører faktisk dem begge. Det ene er nemlig, at man kan bage sin drømmekage som muffins. (Hvilket jo gør dem geniale at transportere og spise i det fri) Det andet er, at chokolade drømmekage (drømmekage med kakao), smager virkelig godt!
Forstil dig kombineret drømme/chokoladekage… Mmmmmums… :3

To slags drømmekage muffins

Man kan selvfølgelig sagtens vælge at lave kun den ene slags af denne opskrift, og man kan også snildt bage sin drømmekage i en bradepande, hvis man ikke har lyst til muffins. Hvis man følger opskriften, får man dog, ikke bare drømmekage muffins, men, uden ret meget ekstra arbejde, får man begge slags! Altså normale OG med kakao. Så folk vil komme til at begejstres over mængden af fantasi og overskud, der findes i dit lille hoved. 😉

Så her kommer altså én enkel opskrift på to slags drømmekage muffins.

Til ca. 30 stk skal man bruge:
500g mel
400g sukker
200g smør
6 æg
4 dl mælk
4 tsk bagepulver
3 tsk vanillesukker

3-5 spsk kakaoNormale og chokolade drømmekage muffins, i ovnen

Til topping:
250g smør
1dl mælk
400g brun farin
200g kokosmel

3 spsk kakao

Fremgangsmåde:
Man starter med at piske æg og sukker til det er godt luftigt. Derefter smeltes smørret, mælken blandes i og smør og mælk røres i æggemassen.
Så blandes bagepulver og vanillesukker i melet, så det ikke klumper, og så røres dette sammen med det våde.
Halvdelen af dejen fordeles i halvdelen af muffin formene, og husk at have i mente, at kagerne hæver og der også skal være plads til topping! Så fyld dem maks halvt op.
Det præcise antal af forme, man har brug for, afhænger selvfølgelig af størrelsen på formene og hvor gavmild man er med dejen.
Når man har lavet ca. halvdelen, blandes de 3-5 spsk kakao i dejen, alt efter hvor kraftig kakaosmag man vil have, og så fordeles resten af dejen i resten af formene.

Herefter bages kagerne i et kvarter ved 180 grader.
Imens kagerne er i ovnen, laves kokosmassen, der skal ovenpå.
Det gør man ved at smelte smørret i en gryde, tilsætte mælk og brun farin og lade det koge op. Derefter blander man kokosmelet i, og så fordeler man det over de færdigbagte kager. Først halvdelen på den halvdel af kager, der ikke er kakao i, og så blander man kakao i resten og fordeler det over sine kakao-muffins.
Hvis ens muffins er hævet op i en spids, kan man med fordel lige pille eller skære toppen af dem. Så er der bedre plads til topping. Og det man fjerner kan man forresten gemme og bruge til romkugler! 😉
Når det er gjort, bager man dem alle sammen i yderligere 10 minutter. Og så er der kun tilbage at lade dem køle lidt af… 🙂

Normale og chokolade drømmekage muffins, closeup

…Og så skal de selvfølgelig spises!
Den portion, jeg lavede her, var med på skovtur og den forsvandt temmelig hurtigt!

Og må jeg så i øvrigt slå et slag for muffin forme? De findes jo efterhånden i uendeligt mange afskygninger! Og hvor er de fine nogen af dem. Jeg har også nogle silikone forme, men når man skal have dem med, et sted hen hvor man ikke er sikker på at få dem alle sammen med tilbage, kan det altså være mere praktisk med papirformene. Og mine var altså fyldt med bondegårdsdyr… 🙂

Normale og chokolade drømmekage muffins- og forme med bondegårds motiver

– Lærke

4 Comments

Hej Dorthe! Jeg bruger en halv dl. Det var godt du spurgte for jeg kan da godt se nu, at det var lidt svært at finde! Det er rettet! 🙂
Mvh Lærke

Har snart bagt dem mange gange og hældt i på slum. Men kan da godt forstå , at mit topping blev mærkeligt, for jeg har da nok brugt 1 1/2 dl ??

Men de er helt vildt gode og der er altid flere portioner i fryseren. Så tak for en helt fantastisk opskrift ?

Skriv en kommentar