Kokostoppe

Jeg har bygget mig et tre-delt kagefad, og der skulle da noget fyld på!
Så i den forbindelse tænkte jeg, at det ville være nærliggende at få nogle ret grundlæggende af mine favorit opskrifter, til den slags, lagt op her. Disse kokostoppe er nok de nemmeste af dem. Det er sådan en god og lækker, lille fornøjelse! 😀

kokostoppe

Opskrifterne på de andre ting på kagefadet findes her :
Marengs kysKransekage konfektDadelkugler

Her: min opskrift på kokostoppe

kokostoppe opskrift

Her bliver ca.10-12 kokostoppe:

40g marcipan
80g sukker
100g kokosmel
1 stort æg

Og chokolade til at dyppe i.

 

Fremgangsmåde:

Alle ingredienserne, på nær chokoladen, røres simpelthen bare godt sammen i en skål. Det kan være en fordel at rive marcipanen, så det er nemmere at fordele. Grunden til, at man putter marcipan i er, at det giver noget smag, selvfølgelig, men også en mere lækker konsistens, end hvis man undlod det. 😉

Når massen er blandet, kan det være en fordel at lade den hvile i køleskabet, en halv til en hel times tid. Så er det lidt nemmere at forme toppene.
Det er, i øvrigt, lidt ligesom med kransekage, nemmere at håndtere massen, hvis man har lidt fugtige hænder, når man former sine toppe. Så klistrer det ikke nær så meget. Derfor har jeg en skål med vand stående ved siden af, til at dyppe fingrene i, og en ren klud til at tørre overskydende vand af igen. Men man former altså bare massen til ca.10-12 toppe, alt efter hvilken størrelse man ønsker.
Så sætter man dem på en bageplade med bagepapir, og bager dem ved 180grader, varmluft, i ca. 10 minutter.
Husk at holde øje med, om ovnen bager jævnt. Hvis kagerne i den ene side bliver mørkere, skal bagepladen drejes undervejs.
Når toppene er taget ud af ovnen og kølet af, skal de dyppes i chokolade. Ligeså snart det er størknet, er de klar til at blive spist. 😉

Nemme nybagte kokostoppe med marcipan og chokolade
– Lærke

4 Comments

Skriv en kommentar