Dette er en super nem opskrift på kartoffel blinis. Den består egentlig kun af 3 ingredienser, hvoraf den ene er en rest kartoffelmos. Så der er altså heller ikke noget, der går til spilde! 😉
Hvis man ikke lige har en rest kartoffelmos, kan man også bruge kogte kartofler, som moses eller rives, og man kan selvfølgelig også bare koge noget nyt.
I øvrigt gør kartoffelmosen som hovedingrediens, at disse blinis pandekager er glutenfri. 🙂
Den nemme opskrift på kartoffel blinis
Udover kartoffelmos skal der kun bruges:
Cremefraiche
Og æg.
Mængden af de andre ingredienser afhænger selvfølgelig af mængden af kartoffelmos, og hvor flydende ens kartoffelmos er i forvejen. (Min kartoffelmos bliver ret fast, når den har været i køleskab) Til en stor grydeskefuld kartoffelmos skal ca. bruges 1 æg og 1 spsk cremefraiche. Prøv dig evt. lidt frem. Start med lidt og tilføj mere hvis du synes dejen skal være tyndere. Den skal bare have konsistens som en godt tyk pandekagedej. Er dejen blevet for tynd, eller vil man spæde lidt op, så man får flere blinis pandekager, kan man godt tilføje lidt mel. (Glutenfrit om nødvendigt)
Hvis man bruger en rest kartoffelmos til sine blinis pandekager, er det sandsynligvis allerede fint krydret. Bruger man “ren” kartoffelmos, kan man jo krydre med salt og peber, og andet hvis man har lyst. Eller man kan i stedet tilføje sukker og vanilje, og bruge opskriften til dessert blinis!
Blinis pandekagerne steges i lidt fedtstof, ved middel varme. På en blinis pande, hvis man har det. En normal pande kan også sagtens bruges. Så laver man bare passende runde klatter med lidt afstand imellem.
Når blinis pandekagerne har fået nok på den ene side, kan man vende dem uden de går i stykker. Så hvis de knækker, skal de altså have lidt mere. Bliver de for mørke inden de er færdige, må man skrue lidt ned for varmen. Efter de er vendt, steges de selvfølgelig også brune på den anden side.
De færdige kartoffel blinis lægges på et fad eller en tallerken, som man evt. kan dække med et lag alufolie. Så kan de holde sig varme, indtil man har fået lavet dem alle sammen færdige.
Servering
Blinis bliver nok oftest brugt som forret.
En oplagt mulighed er jo at servere sine kartoffel blinis med laks og/eller stenbidder rogn, lidt cremefraiche, finthakket rødløg og citronsaft. Måske med lidt rucola, eller lignende salatblade, under.
Andre muligheder kunne f.eks være guacamole og cremefraiche, Tzatziki, peberrodscreme eller hytteost, toppet med finthakket rødløg, peberfrugt og/eller tomat, bacontern, og måske lidt karse eller purløg.
Så om man er til fisk eller ej, synes jeg altså sagtens, man kan finde en virkelig lækker måde at toppe disse nemme kartoffel blinis på! 😉
Kan de fryses?
Jeg har ikke prøvet, men mit bud er ja. Jeg kan ikke komme i tanke om noget der skulle være i vejen for det. ?