Brød med mozzarella og tomat

Lækre brød med mozzarella og tomat. - nem Bruchetta opskrifrt

Jeg var til fødselsdags-brunch, for noget tid siden. En ret stor fest med en virkeligt overdådig og lækker buffet. Jeg hjalp lidt til med at forbedrede noget af maden, og blandt meget andet, overværede jeg tilblivelsen af disse små brød med mozzarella og tomat. Jeg ved ikke, om opskriften kommer fra noget bestemt, det er vel en form for bruschetta, men den er ganske simpel, smager mega godt! Det passer vældigt godt til brunch, synes jeg, men kan garanteret også bruges som forret. Uanset hvad har jeg hvert fald haft lyst til at afprøve denne opskrift igen!

Opskrift på en slags bruschetta med mozzarella og tomat:

Ingredienser til brød med mozzarella og tomat

Ingredienser:

Flute eller brød
– gerne halvgammelt
Mozzarella
Tomater
Basilikum/oregano.

 

Fremgangsmåde:
Start med at skære dit brød i skiver, og fordele skiverne på en rist, eller en bageplade med bagepapir. Vælger du en rist, kan det være en godt idé at have en bageplade nedenunder, til at opsamle eventuel vildfaren ost!
Man kan vælge at give brødet 5 minutter i ovnen, inden man lægger fyld på. Det er ikke strengt nødvendigt, men det bliver lidt mere sprødt af det. 🙂

Brød med mozzarella og tomat, inden de er bagt

Derefter skærer man også mozzarella og tomater i tynde skiver, og lægger en skive af hver på hvert stykke brød. Så pynter man med lidt basilikum eller oregano, -her brugte jeg frisk basilikum, man kan også bare buge tørret.
Når det hele er på plads, bager man brødene ved 200grader i 10 minutters tid, til osten er smeltet og lidt gylden.

Og se så! Lækker madlavning kan faktisk sagtens være super nemt! 😉

Lune og lækre brød med mozzarella og tomat!

Jeg er normalt ikke den største fan af tomater, men når de er bagt, som på disse lækre mozzarella brød,  er det altså en helt anden sag! De smager drøn-godt! 😀

– Lærke

Skriv en kommentar