Brombær crumble

Denne brombær crumble smager simpelthen ubegribeligt godt! Hvis man har brombær i haven, eller på anden måde, har adgang til brombær i større mængder, så er den altså bestemt noget, jeg synes, man skal unde sig selv at prøve! 😀

Det er egentlig en variation af noget, jeg har skrevet om før. Det er nemlig, i det store hele, den samme grundopskrift, som min, i øvrigt meget polulære, rabarber crumble, som bl.a også kan laves med æbler. Så egentlig kunne jeg måske nøjes med at smide et link til den, og fortælle hvad man skal gøre anderledes, men nu får i altså hele opskriften en gang til! Den er ikke så lang. 😉

brombær crumble

Til den ultra nemme brombær crumble dej skal man bruge :

100g Hvedemel
100g Havregryn
100g Smør
100g Sukker

Det er jo super nemt at huske! Og de 4 ingredienser skal bare smuldres godt sammen i en skål, til smørret er fordelt, og crumblen er nogenlunde ensartet.

brombær med sukker

Derudover skal man bruge nok brombær til, i hvert fald at dække bunden af et tærtefad, men jo flere brombær jo bedre. 😉 Denne portion dej passer godt til et tærtefad på ca. 25cm i diameter.
Da brombær godt kan være temmeligt syrlige, skal de drysses med 50-100g sukker og hvis man ønsker, at saften bliver lidt tykkere, kan man blande 1 spsk majstivelse i sukkeret, men det kan godt undlades. Jeg har ikke prøvet at lave opskriften med frosne brombær, men jeg er næsten helt sikker på, at det fint kan lade sig gøre. 🙂
ubagt brombær crumbleBærrene skal således i bunden af fadet, og så skal dejen fordeles hen over. Brombærrene skal IKKE forbages, som det er tilfældet med rabarber.

Hele kagen bages en halv times tid, i en forvarmet ovn, ved 180grader varmluft, til den er gylden og brombærsaften begynder at boble lidt op i kanten.

lækker brombær crumble

Brombær crumble serveres, mens den stadig er lun, med flødeskum, cremefraiche eller måske lidt vanilleis. Og når man, imod al forventning, ikke at spise hele kagen, kan den sagtens gemmes og lunes dagen efter, i ovn eller mikroovn. Den er stadig lige uimodståelig. 😉

 – Lærke

5 Comments

Skriv en kommentar