De nemmeste små pizzaer

Disse pizzaer, er nok de nemmeste små pizzaer, du nogensinde vil møde.
Skulle du nogensinde møde nogen, der er nemmere, må du straks fortælle mig om det, for det ville overraske mig enormt. 🙂

Hjemmelavet mini pizzaHvad er det der gør de disse små pizzaer så nemme?

Der skal ikke hverken æltning, af hjemmelavet dej, eller udrulning, af færdigkøbt dej til. Bundene i disse pizzaer, består nemlig af pitabrød. Jeg vil dog anbefale, at man bruger fuldkorns pitabrød, bare for, at sikre den lille smule sundhed, man nu kan. 😉

Pitabrød som bund til små pizzaer

Alt man skal gøre er, at fordele pitabrødene på en bageplade, med bagepapir, og putte det fyld på, man allerbedst kan lide. På den måde, er det en virkelig god idé til børn, synes jeg, i og med, at det er hurtigt, og børnene selv kan være med, både i en beslutnings proces, men også i udførelsen, men voksne kan også sagtens få noget godt ud af det. Det bestemmer fyldet jo…

De fleste laver nok pizza med tomat sovs nederst, ikke også? Så det, har man selvfølgelig brug for. Det kan jo købes færdigt, men man kan også bare bruge noget salsa, tacosauce, hakkede friske tomater eller tomatpuré.
Man kan også blande noget selv, af tomatpuré, revet eller finthakket løg, hvidløg og krydderier, som basilikum og oregano. Det er ganske nemt og smager virkelig godt.

Tomatsauce på hjemmelavede minipizzaer

Hvad man end vælger af tomat, smøres det ud, i et passende lag, på hvert pitabrød, også putter man ellers bare resten af sit fyld på. Skinke, pepperoni, bacon, champignon, kartofler, artiskokker, jalapeños, revet ost, gorgonzola, ananas… Lige hvad man bedst kan lide.
Man kan måske, i øvrigt, bruge mit tip, til at skære fine skiver af f.eks kartofler og champignoner.

Når man er færdig med, at fylde på, bages de små pizzaer, ved 250 grader, i ovnen, indtil osten er smeltet og gylden, i hvor høj grad, man nu kan lide det, også er det spisetid, men pas på, for pizzaerne er meget varme, når de kommer ud af ovnen. 😉

En anden nem måde, man kan lave mini pizzaer på, er ved, at stikke mindre cirkler ud af tortilla pandekager, med en udstikker eller et glas, og bruge dem som bund. Det giver nogle yderst delikate små pizzaer, som fungerer virkelig godt som appetizer, forret eller som lidt sjovt, til en børnefødselsdag. 🙂

– Lærke.

2 Comments

Lærke

De er nemlig rigtig gode til madpakke. 🙂
Tak skal du have og rigtig god jul til dig også! 🙂

Reply

Skriv en kommentar