Biscotti m. Peanuts og mandler

Biscotti, eller cantucci, som de vidst også hedder, er nok en af min ynglings nemme opskrifter! Sådan en ting man hurtigt kan lave, uden at skulle have købt en masse mærkelige ingredienser! De er i samme kategori, hvad det angår, som scones. Man samler bare lige nogle få ingredienser og så hiver man resultatet ud af oven, ganske kort tid efter! Det mest besværlige ved biscotti, er at de skal bages to gange, men det er altså også lige til, at have med at gøre. 🙂

Opskrift på super nemme biscotti med peanuts og mandler

Normalt synes jeg oftest man ser de her biscotti med pistacienødder, eller bare med mandler. Jeg tænkte lidt, at man tit tilføjer lidt salt til søde sager, som en smagsforstærker, og jeg er ret vild med peanuts, så hvorfor ikke bare tilføje salte peanuts, til min nemme biscotti opskrift. Det var en stor succes, synes jeg. Så det er altså den opskrift i får her. Man kan helt sikkert også nøjes med mandler, eller bruge nogle helt andre nødder man bedre kan lide. 🙂

Af denne portion bliver ca. 40-50 biscotti

Ingredienserne til biscotti

250g hvedemel
250g sukker
½ tsk bagepulver
2 æg
100g hele mandler
100g salte peanuts
Og evt. en lille smule vand.

Først blandes mel, sukker og bagepulver, så der ikke er noget, der klumper. Derefter tilsættes nødderne, og så ælter man dejen sammen med æggene. Hvis dejen er før tør, og ikke vil samles, kan man tilføje en lille bitte smule vand.

Dejen rulles ud til to-tre pølser, der trykkes let flade. Disse bages ved 180 grader, varmluft, i 20 min.
De bagte “brød” køles nu lidt af, før de skæres i skiver på ca. 1 cm. Nødderne kan være lidt problematiske, at skære igennem, så det kan være nemmest, at bruge en god skarp brødkniv.
Så sættes skriverne tilbage på bagepladen og bages i yderligere 10 min. Hold øje med, at de bliver bagt jævnt og ikke bliver for mørke.

De afkølede biscotti opbevares i en beholder med låg… Og tape, så man kan se om der er nogen der har været i dem imens man har kigget væk. 😉

Hvis man vil være rigtig Italiener skal man dyppe sine biscotti i Vin Santo eller Amaretto, eller sin te eller kaffe.. Man kan også bare spise dem som de er. Det er vildt gode!

opskrift på hjemmebagte biscotti med mandler og peanuts
  • Lærke

Skriv en kommentar