De nemmeste lune scones

Dette er en rigtig nem grundopskrift på scones! Man kan lave forskellige smagsvarianter ved at tilføje alt muligt forskelligt fyld! F.eks chokoladeknapper, rosiner eller grofthakkede nødder. Min egen favorit er chokolade scones! Men de smager altså også skønt, helt neutrale (og med smør)… 😉
De kan faktisk laves på under en halv time. Så de er super velegnede, hvis man pludselig får uventede gæster, eller bare lige skal bruge noget hurtigt til kaffen. 😉

Ingredienser til ca. 16 scones

Har man ikke brug for 16 scones, kan opskriften med fordel halveres. Så skæres dejen blot i f.eks 9 stykker, altså 3×3 i stedet for 4×4 til 16. Forklaring af det senere. 🙂

Nem opskrift på hjemmebagte scones!

500g mel
50g sukker
Et nip salt
3 tsk bagepulver
En god skefuld vanilje
200g smør
2-3 dl mælk

Vanilje kan undlades. Specielt hvis man putter andre smagsgivere i. Jeg er selv vild med vanilje, så jeg holder det i. 😉

De tørre ingredienser blandes i en skål. Derefter smuldres smørret udi, til det er jævnt fordelt.
Så tilsættes mælk, lidt af gangen. Dejen må ikke blive for klistret, så måske kan det være nødvendigt at holde lidt af mælken tilbage, eller tilsætte lidt mere mel idet man samler dejen.
Dejen skal ikke æltes meget, bare samles til en ensformig klump. Får man bearbejdet for meget på det gluten der er i melet, kan man ende en dej der har svært ved at hæve med bagepulveret, og en konsistens der mere sej. Og scones må jo godt have den her lidt skøre krumme. Ikke så de smuldre, men…
I forstår hvad jeg mener?
Når dejen er samlet, skal der formes scones. Det kan man gøre på flere måder. Jeg fortrækker at rulle dejen ud til en firkant, i ca. 2-3 cm tykkelse, og så skære dejen med en kniv, pizzahjul eller lignende, 4 gange på den ene led og 4 gange på den anden, så der bliver 16 nogenlunde lige store stykker. Man kan også bare rulle dejen til en pølse og skære i skiver. Mængden af scones afhænger selvfølgelig af hvor store man ønsker dem, men de skulle altså gerne hæve en del.
Stykkerne fordeles på 1-2 bageplader, alt efter hvor stor en ovn man har, og bages i ovnen ved 200grader i 10-15 minutter.

Sådan!

En lækker kurv nybagte scones med en virkelig nem opskrift

De nybagte scones serveres lune. Jeg fortrækker dem med smør. Specielt hvis der er chokolade i. 😉
Man kan naturligvis også spise dem med marmelade, honning, Nutella eller lignende. Eller hvis det nu skal være rigtig engelsk, lemon curd…

– Lærke

Skriv en kommentar