Tip – Slatne gulerødder

Tippet her er til de der slatne gulerødder, der har ligget i bunden af grønsagsskuffen lidt for længe. Det er super simpelt. Og man ender med gode gulerødder lige ved hånden, som er super nemme lige at putte i en madpakke, snuppe til den lille sult, eller som tilbehør til aftensmad…

Gulerødder der har ligget lidt for længe i køleskabet

Red dine slatne gulerødder!

Det eneste man faktisk skal gøre er at skrælle gulerødderne. Man kan lade dem være hele, eller man kan skære dem i stave. Derefter er det bare at lægge dem i vand, i en beholder med låg, og putte dem i køleskabet.
Jeg kan ikke forklare præcis hvad der sker, når gulerødderne kommer i vand, måske suger de vandet til sig. I hvert fald bliver de lækre og sprøde!

Gulerødderne kan holde sig i nogle dage i køleskabet, på denne måde. De kan dog holde lidt længere, hvis man skrifter vandet en gang imellem. 🙂

skrællede gulerødder i vand

Udover at være en god måde at undgå madspild på, er det også en rigtig fin måde at få spist lidt flere grønsager i hverdagen. Det er lidt nemmere, lige at snuppe en gulerod, hvis den er skrællet på forhånd, og man ved at den ligger lige der og er lækker og sprød. 😉
Der er nogen der siger, at gulerødderne mister lidt af vitaminerne af at ligge i vand, men hvis alternativet er, at man ville smide de slatne gulerødder ud og slet ikke få dem spist… Tjah. 🙂

 – Lærke

 

Skriv en kommentar