Dette er endnu en opskrift, jeg er faldet over, og bare har været nødt til at lave!
“Skotske æg”. Protein bomber! Jeg synes, det er en enormt morsom idé. Flot ser det ud! Og det var faktisk meget nemt. 😀
Opskriften på de Skotske æg:
Man skal bruge:
Æg.
Hakket kød efter eget valg
– Jeg valgte gris
En masse krydderier.
Og et løg
Af krydderier valgte jeg salt, peber og chili, og persille og ramsløg fra haven.
Ramsløg, løg og persille skulle jo hakkes fint og da jeg alligevel skulle bruge foodprocessoren, til min salat, gav jeg det bare en tur deri.
Jeg startede egentlig med at koge æg.
Jeg besluttede at koge dem, så de stadig var lidt blødkogte. De bliver jo også tilberedt lidt, når de kommer i ovnen. Da de havde kogt den tid de skulle, hældte jeg koldt vand over, lod dem stå og køle lidt, imens jeg lavede farsen, og derefter blev de selvfølgelig pillet.
Kødet æltede jeg bare sammen med alle krydderierne, til en godt blandet fars.
Og så skulle æggene pakkes ind. Der hvor jeg fandt opskriften, er vidst et smart trick til, hvordan man kan pakke dem ind, ved hjælp af husholdnings film, men jeg syntes sagtens, det kunne lade sig gøre at forme dem i hånden. Jeg brugte ca. 200 g kød til hvert æg. Alt efter hvor sulten man er, kan lidt mindre nok godt gøre det… 😉
Kødklumperne lagde jeg i et fad, og bagte dem i ovnen ved 190 grader, i en halv time. Derefter vendte jeg dem om og gav dem en tur, med grill, i 5 minutter, bare for at de var stegt på begge sider.
Disse skøre, skotske æg, serverede jeg med en blomkålssalat og flødestuvede champignoner.
Det mættede virkelig godt!
Mit næste forsøg i den her retning, bliver nok med vagtel æg, som jo er noget mindre end hønseæg. Det tror jeg kunne give en noget mere delikat oplevelse, og måske være ret velegnet som påske-opskrift! 😀
Blomkålssalaten fandt jeg samme sted, som de skotske æg, hos Lykke fra “Min Paleo Verden”
Hendes blog skulle i tage og besøge! Den er simpelthen spækket med sund lækkerhed! 😀
Skriv en kommentar