Blomkålssalat (Blomkålsris)

Blomkål til blomkålssalat

Blomkål har aldrig været en af mine ynglings grønsager, det indrømmer jeg gerne… Og det er heller ikke noget, der bliver brugt så meget herhjemme normalt.
Nu skal det dog være slut. Man må jo spise varieret. Så i stedet for at undgå blomkål, har jeg forsøgt at lede efter noget at bruge det til, som jeg faktisk synes smager godt. Denne blomkålssalat er sådan én.
Idéen om at køre blomkål på en foodprocessor og bruge det ligesom ris, kan jeg godt lide. Jeg er stødt på flere opskrifter, hvor folk har lavet bl.a sushi af det.. Det er ret interessant.
Og her er altså en opskrift, som minder lidt om en bulgur salat. Bare uden bulgur…

Sund bulgur-agtig salat, men med blomkålsris

Som sædvanligt har jeg ikke helt fulgt den oprindelige opskrift, så havde der heller ikke været meget grund til, at jeg også skrev den, kan man sige.
Så jeg har byttet nogle af ingredienserne ud. Både fordi der var noget jeg ikke havde, så havde jeg tilgengæld noget andet i stedet, men også lidt for nemhed.

Til min blomkålssalat brugte jeg:

– Et blomkålshoved
– Tørrede abrikoser
Persille fra haven
– I stedet for forårsløg, havde jeg lidt asparges og agurk.
– Pistacienødder blev til pinjekerner.
– Frisk chili og grillede røde peberfrugt, endte med bare at blive frisk rød peberfrugt
– Citronskal undlod jeg helt.
– Og i stedet for at lave en decideret dressing, havde jeg bare en masse citronsaft i.

Jeg startede altså med at brække bomkåls hovedet i mindre stykker og blende det i foodprocessoren, til det havde udseende som bulgur, og der ikke var nogle store stykker i.
Så puttede jeg det i en skål, med et ikke helt tæt låg, og dampede det i mikroovnen i 5 minutter, og så lod jeg det stå i skålen og køle af.

Da jeg nu havde foodprocessoren fremme, gik der lidt dovenskab i den. Så jeg endte med, at hakke resten af ingredienserne groft deri, en ting af gangen. Så til slut havde det faktisk været en enormt hurtig salat at lave!

Det havde en lille snert af blomkålsmag, men det var egentlig helt okay.. Der var en rigtig god blanding af blødt og sprødt og abrikosernes lidt mere søde, seje konsistens.

Jeg serverede min blomkålssalat med skotske æg og flødestuvede champignoner.
Opskriften på de skotske æg, fandt jeg faktisk samme sted, som denne blomkålssalat. Nemlig hos Lykke, der har bloggen “Min Paleo Verden
Omend hun ikke skriver mere, hvilket jeg synes er synd, er det et sted med rigtig mange opskrifter, som jeg hvert fald enormt godt kunne tænke mig at prøve. Blandt andet før omtalte sushi med disse blomkålsris, og en masse paleo desserter, der ser ud så mit mundvand begynder at løbe… Det er bestemt et sted, der er værd at besøge! 😀

Skotske æg og salat med blomkålsris
– Lærke

One Comment

Skriv en kommentar