Nem hjemmelavet tomatsauce til pizza!

Det her er den tomatsauce til pizza, jeg stort set altid selv bruger. Hvad end jeg skal lave normal pizza, pizzasnegle, minipizza eller hvad der ellers må findes af pizzatyper. Trinnet nemmere er at bruge ren tomatpuré, men jeg synes alligevel lige, der skal lidt mere smag til. Det er dog så nemt, at det næsten ikke er en opskrift, men jeg synes alligevel lige, jeg vil dele, hvordan jeg gør… 😉

Nogen gange, laver jeg selv pizzadej. Andre gange er der altså ikke lige tid til det, men jeg arbejder lidt på at få lavet mig en god, nem opskrift på en dej, man både kan bruge til store og små pizzaer, og til pizzasnegle og den slags. Måske kunne jeg også godt tænke mig at kunne lave kiks eller grissini af samme dej, men det bliver en opskrift til en anden god gang! Indtil da kan den her tomatsauce også bruges til minipizzaer på pizzabrød. Det er simpelthen nemt med nemt på! 😉

Ingredienser til den nemmeste tomatsauce til pizza.

Jeg kunne godt bare skrive “Bland tomatpuré og krydderier. Så er saucen færdig. Det er nemt. ”
Ej helt alvorligt, (Så alvorligt pizzasauce altså bliver) har man brug for noget tomatpuré. Og der skal nogle krydderier i. Jeg kan godt lide at bruge oregano og basilikum. Hvis jeg har frisk, bruger jeg helst det, ellers tørret. Det samme med chili. Derudover bruger jeg hvidløg, og der presser jeg altid et par friske fed, for det har vi altid.
Det blandes altså alt sammen, og smøres på den pizzabund man nu har.

Man kan godt peppe den mere op og putte finthakket løg i. Det gør jeg sommetider, hvis jeg tænker, der skal lidt mere til, og man kan også tilføje f.eks lidt revet pastinak eller persillerod. Det kan jeg godt lide at gemme rundt omkring. 😉
Synes man, at tomatpuré er for kraftigt i smagen alene, kan man også sagtens fortynde den lidt med ketchup, finthakkede friske tomater eller noget andet.

Den nemmeste tomatsauce til pizza man kan lave

Fordelen ved tomatpuré er dog, at det er ret koncentreret. Så man behøver ikke et meget tykt lag af det, for at give smag, og det gør alt i alt, at pizzabunden ikke bliver unødigt fugtig.

Bjarken, min barnlige kæreste (Det har jeg fået lov til at kalde ham til lejligheden) stod for indkøb, her den anden dag, og han synes, at vi skulle have sort pizza. Der er åbenbart et eller andet kul i det her dej, der farver det sort? Det var da også meget sjovt at prøve, men jeg ved ikke lige, om det er noget, jeg ville købe en anden gang. Det smagte godt nok, men hvorfor…? Det ser mærkeligt ud. xD

– Lærke

Skriv en kommentar