Dette er nok nærmest den nemmeste opskrift, der findes, på en enkelt portions arme riddere!
I Mange opskrifter skal man piske æggesnask og søbe rundt i, også ender der med at være noget til overs, og i øvrigt en masse opvask, men hvis man bare er sig selv, er det måske lidt meget at gøre ud af det, ikke?
Det her er en meget mere simpel version! Endda uden æg! Så os der indimellem er alene, eller bare to, til morgenmad, også kan forkæle os selv lidt…
I øvrigt endnu en god måde at få bugt med sit gamle brød! 😉
Man kan sagtens lave flere arme riddere på denne måde. Det gør det faktisk ikke meget mere besværligt, men opskriften er bare rigtig velegnet, til enkelte stykker. 🙂
Til en af disse arme riddere, skal man bruge:
En skive brød. Selvfølgelig ikke så gammelt, at det er muggent, og rugbrød tror jeg ikke egner sig så godt, men derudover: Brug hvad du har af brød. 🙂
½ spsk smør
½ spsk honning
Et par skefulde mælk, alt efter hvor fugtig man kan lide sin arme ridder.
Lidt kanel
Og en stegepande. Bare en lille en. Måske en pandekage pande, hvis man har det, men det er faktisk lige meget. Alle pander kan bruges, bare de er flade! Så måske ikke lige grillpander osv. 😉
Smør og honning smeltes på panden, ved lav varme. Så blandes kanel og mælk i. Mælken kan godt finde på at skille lidt, når den bliver varm, men det sker der ikke noget ved!
Så lægger man brødet på panden, og lader det suge til sig, på begge sidder. Det suger mere efterhånden som det steger, så fortvivl ikke hvis brødet ikke har suget det hele til at starte med!
Så lader man ellers bare sin arme ridder stege, til den er gylden på begge sider! Og når den har kølet lidt, er den klar til at blive spist! 😀
Nu kommer vi jo så til opvasken, og det mest besværlige at vaske op er jo panden. Man kan evt. koge lidt vand i sin elkedel, imens den arme ridder steger og hygger sig, og så er det også nemt overstået, men man skal selvfølgelig passe på ikke at slå panden skæv ved at køle den for hurtigt! 🙂
Skriv en kommentar