Her er en opskrift på måske den nemmeste lille hjemmelavede karamel knas. Det består af 3 simple ingredienser, hvis man altså tæller vand med. Og er super nemt og hurtigt at lave. Det er sådan en lækker sprød og hård karamel, og hvis man overtrækker det med mælke chokolade, vil det være ret tæt på hjemmelavet Daim! Men det kan bruges til alle mulige ting, lige fra is til popcorn! 😀
Ingredienser til den sprøde karamel
100g sukker
20 g smør
1-2 spsk vand
Ingredienserne puttes i en lille gryde eller pande uden slip-let. Sukker bliver varmere end slip-let belægninger er lavet til, så undgå helst dette. Det betyder i øvrigt også at man skal passe på fingrene mm. 😉
Så varmes det ligeså langsomt op ved svag varme, mens man rører lige så stille en gang imellem. Efterhånden som vandet koger fra og sukkeret karamelliserer, vil det begynde at blive mere gyldent og derefter mørkere i farven. Når det har en glat og fin konsistens og en jævn lysebrun karamelfarve, er det færdigt. Og man skal passe rigtig meget på, at det ikke brænder på!
Vil man have salt karamel, tilføjer man blot et drys salt til allersidst. 🙂
Alt efter hvad man skal bruge det til skal det nu køle af. Man kan hælde det ud i på en plade med bagepapir og lade det køle i et stykke, hvis man alligevel skal hakke det efterfølgende. Så kan det f.eks bruges som drys og pynt på kager og desserter. Eller man kan putte det i hjemmelavet is med kondenseret mælk! Man kan måske også hælde det i nogle små forme, der kan tåle varme, hvis man vil overtrække det med chokolade. 🙂
Skal man bruge det til karamel popcorn, hælder man det bare direkte over, mens man røre rundt i popcornene, så det bliver godt fordelt.
Super nemt! Og det er altså nogle af de bedste popcorn der findes! 😀
Jeg får blot en hvid grynet blanding ud af det, hvordan kan det være?
Hej. Det lyder som om du ikke har varmet det nok op, og længe nok, til at det er nået at karamellisere?
Mvh Lærke