Dette er et indlæg med inspiration til hvordan man kan bruge overskuds frugt, der måske er ved at blive for gammelt, i en lækker smoothie. Vi går jo ikke ind for madspild, heller ikke selvom det “bare” er frugt. Vi kan lige så godt udnytte, det vi nu har. 🙂
Vi har Jordbær i haven om sommeren, og mange af dem! Nok til, at der er godt fyldt op i fryseren, men nu skal vi efterhånden også have dem brugt, så fryseren er klar til at blive fyldt op igen til næste sommer.
Det er ret heldigt, for vi elsker smoothie herhjemme… Hvis man har en have, vil jeg til en hver tid anbefale, at man skaffer sig nogle jordbær planter. Eller hindbær, eller en anden favorit!
Det er så meget det værd! 😉
Køber man frosne bær, skal man være opmærksom på bakterier. Det anbefales, vidst nok stadig, at give bærrene et opkog, inden man bruger dem? Jeg ved ikke om det er noget, der ændrer smagen bemærkelsesværdigt i smoothie, men hellere på den sikre side, ikke. 🙂
Jeg plejer at koge en kedel vand og hælde over de frosne købe bær. Det tænker jeg tager det værste, og jeg har aldrig haft problemer. I øvrigt starter det også lige optøningen af bærerne, så blenderen har lidt nemmere ved det.
Men Jordbær var jo ikke det eneste vi skulle have i smoothien!
Udover jordbær, havde vi en del frugt, der lå og var blevet små gammelt, 3 halv-brune bananer, 1 blød pære, 4 kedelige mandariner, 2 indtørrede limefrugter og en klump ingefær, der havde haft bedre dage.
Hvorfor havde det fået lov at ligge så længe det hele? Det ved jeg ikke. Det sker jo en gang imellem, men nu er det heldigvis brugt!
Jeg lod mine jordbær tø lidt op, skrællede bananerne, mandarinerne og ingefæren, skar kernehuset ud af pæren og pressede saften fra limefrugterne. Også blendede jeg det hele grundigt med en stavblender.
Det er faktisk generelt alt man behøver at gøre, for at få en smoothie: Tilføj ingredienser og blend grundigt!
I dette tilfælde blev der blev til 3 store, enormt velsmagende glas… 😀