Bonde omelet – Portions”anrettet” og virkelig nem!

Denne omelet er noget af det bedste, der findes! Min far kalder det en “bonde omelet”.
Jeg ved ikke, om det rent faktisk er det korrekte navn, men det er egentlig også sagen underordnet, for det er genialt uanset hvad! 😀 Det er lækkert, nemt og hurtigt, og det er en virkelig god anledning til at få brugt nogle af resterne i køleskabet. 🙂

Bonde omelet

Omeletten her egner sig ikke så godt, hvis der er mange, der skal bespises, i og med at hver omelet som udgangspunkt er en enkelt portion, og de når at blive kolde, hvis man skal lave mange. Tilgengæld egner det sig enormt godt, hvis man bare skal lave mad til sig selv, eller hvis man er to. To kan man godt nå at lave, uden at de bliver kolde. Ellers kan man også lave en, der er lidt større, og dele!

Ingredienser til bonde omelet

Selve omeletten, altså æggemassen, består af to æg, salt og peber.
Ikke noget andet. 🙂
Det piskes sammen med en gaffel, og hældes på en middel varm pande med lidt fedtstof. (Gerne en pandekage pande, hvis man har det) Herpå fordeles fyldet, hvorefter omeletten, når den er stegt gylden, forsigtigt foldes på midten og steges færdig, på først den ene side og så den anden.

Fyldet bestemmer man helt selv, men det er faktisk en rigtig god opskrift til at undgå madspild. Rester af f.eks forskelligt kød og kartofler fungerer nemlig enormt godt!
Har man ikke lige nogle rester, kan man med fordel ty til noget pølse eller bacon. 😉
Bruger man bacon, skal det selvfølgelig steges først. Nogle kød rester smager også bedst, hvis man lige lynsteger dem, inden de kommer i omeletten. Så kan man også, hvis man synes, stege et hakket løg med.
Er det sommer, er purløg næsten en selvfølge, men ramsløg, forårsløg og porre, passer også rigtig godt til!

Ny sagde jeg godt nok at der ikke skulle andet i æggemassen, men noget fyld kan være bedre at piske med i, så det bliver fordelt godt. F.eks purløg, andet finthakket grønt, eller revet rodfrugt; pastinak, persillerod eller selleri, – det smager faktisk overraskende godt! En rest ris kan også piskes i æggemassen. Hvis man synes, kan man også tilføje lidt mel og mælk, men det behøves ikke.

Når omeletten laves sådan her, bliver den lækker og blød indvendigt. (Ost gør den endnu mere lækker.)
Man kan gennemstege den, i hvor høj grad man nu kan lide, men er man slet ikke til det bløde indre, kan man også vende omeletten, så den bliver stegt på begge sider, inden fyldet puttes i.

Når fyldet er i, og omeletten er foldet, er det oplagt at lægge en skive rugbrød eller to, på den frie halvdel af panden. Så kan det nå at riste med, mens omeletten bliver færdig. Det smager super godt til! Men kan også undlades. 😉

Velbekomme…

Nem bonde omelet
– Lærke

Skriv en kommentar