Dette indlæg er skrevet på en smågrå novemberdag. Det er måske ikke højsæson, for koldskål lige nu, men det er det måske når du læser det! Og så var det jo en god undskyldning for at drømme sig mod lunere tider. I øvrigt havde vi ingredienserne, og opskriften manglede her på bloggen! 😉
Måske var det også en overspringshandling, for jeg skal på julemarked i morgen, (med egen bod) og jeg skubber lidt planlægningen foran mig, men der skal jo være tid til at spise også!
Så her er altså min mors, virkelig gode, opskrift på koldskål; Den jeg er vokset op med – Den bedste koldskål i verden, hvis i spørger mig! 😉
Til ca. 2l koldskål skal du bruge :
2-3 æg
1l kærnemælk
1l ymer, tykmælk, A38 eller lignende.
Ca. 1dl sukker
Og godt med vanillesukker
Vi bruger rå æg, men man kan sagtens bruge pasteuriserede, hvis man er mere tryg ved det.
Her er der ikke citron i, af nogen art, men det kan man jo tilføje, hvis man føler for det.
Æg, sukker og vanillesukker piskes først luftigt, med røremaskine, håndmixer eller hvad man nu har. Herefter tilsættes ymer, tykmælk, A38, eller hvad man vælger af den slags, og kærnemælk, lidt af gangen, og det hele piskes grundigt sammen. Så er koldskålen færdig og klar til at blive nydt! F.eks med kammerjunkere eller jordbær!
Mmh.. Koldskål med friske jordbær… Så er det altså rigtigt sommer! 😀
Herhjemme er der meget delte meninger om, i hvor høj grad, hvis overhovedet, kammerjunkerne skal knuses, om de skal være med fuldkorn eller ej… Det bestemmer man heldigvis helt selv. 😉
Hvis man har noget tilovers, i køleskabet, kan koldskålen godt stå og skille lidt, men det betyder ikke noget, det røres bare grundigt sammen igen, og så er det fint! 🙂
Jeg ved faktisk ikke, hvordan andre mennesker bruger koldskål. Til morgenmad? Frokost? Mellemmåltider? Måske dessert? Herhjemme spiser vi det hele tiden, når det er sæson! Og ja, koldskål er altså bare bedst om sommeren. 😉
Skriv en kommentar