Tip – Tynde kartoffel skiver

skiveskåret kartoffel, tip3

Står du og skal lige til, at skære en kogt kartoffel i pæne skiver, til en kartoffelmad (til frokost, madpakke, minipizza, noget andet?) og har du ikke tid og tålmodighed til at gøre dig virkelig umage? Så kan du måske bruge dette lille madlavnings tip. 😉

Det går i al sin enkelthed ud på, at man putter den kogte, kolde kartoffel i en æggedeler…

Intet svært, ingen magi. Det virker måske lidt dumt. Som en dum ting, at skrive et blogindlæg om og som en ligegyldig lille ting at dele. Men jeg synes faktisk, det er et smart trick. Ud over at være hurtigt og nemt, er det også både pænt og sjovt, og de tynde, lige skiver, gør jo bare en kartoffelmad i madpakken lidt nemmere, at håndtere.
Jeg kan i øvrigt godt lide idéen om, at ting ikke kun har én bestemt funktion, og derudover bare ligger i en skuffe, og er, f.eks en æggedeler, som ikke kan bruges til noget andet.
Man må selvfølgelig være forsigtig, så nye funktioner ikke kommer til, at ødelægge ens velfungerende ting og sager. Tippet her virker da også bedst, på kartofler uden skræl, men når det er sagt, er det da bare med, at være kreativ.
Æggedeleren kan også bruges til f.eks. champignoner eller jordbær. 🙂

– Lærke

One Comment

LÆRKES BESYNDERLIGE WEBUNIVERS De nemmeste små pizzaer

[…] Hvad man end vælger af tomat, smøres det ud, i et godt lag, på hvert pitabrød, også putter man ellers bare resten af sit fyld på. Skinke, pepperoni, bacon, champignon, kartofler, artiskokker, jalapeños, revet ost, gorgonzola, ananas… Lige hvad man bedst kan lide. Man kan måske, i øvrigt, bruge mit tip, til at skære fine skiver af f.eks kartofler og champignoner. […]

Reply

Skriv en kommentar