Humus

Humus eller hummus… Jeg ved ærligtalt ikke hvor mange m’er der er i, men det kan jo også være lige godt det samme. 😉 Det kan buges til rigtig mange ting!
Herhjemme bruger vi det mest i sandwich og burger eller som dip til brød eller grønsager, og det smager mega godt!
Jeg har set mange ret uoverskuelige opskrifter, med lange lister over mærkelige ingredienser, men der findes også gode eksempler på, at det sagtens kan gøres simpelt!
Det er sådan en opskrift, jeg vil dele med jer her! En nem og simpel, men stadig meget velsmagende humus eller hummus… 🙂

Til denne nemme humus skal man bruge: ramsløg og persille til min humus

300g tørrede kikærter, der sættes i blød i rigeligt vand i 24 timer. Dernæst skiftes vandet og de koges i en times tid.
Så hældes vandet fra og kikærterne får lov at køle en smule af.

Derudover har man brug for:
humus ingredienser– En lille håndfuld frisk persille
– 5-7 ramsløgs blade.
Har man ingen ramsløg, så brug bare hvidløg i stedet. 🙂
– Saften af 1-2 citroner
Smag selv efter hvor meget der er brug for!
– 5 spsk sesamfrø
– salt, peber og tørret chili, efter smag
– 1-2 dl god olie
– Og lidt vand
Til at give den rette konsistens, start med lidt vand af gangen.Lækker cremet humus

Man kan sagtens tilføje andre krydderier og friske krydderurter, hvis man har og kan lide det. Basilikum, koriander, osv.

Det kan være en fordel at blende de friske krydderurter først, men ellers skal det hele bare blendes, til man synes, det har en tilpas fin eller grov konsistens. Det er jo smag og behag. Jeg kan godt lide min humus relativt tyk, men stadig rimelig smørbar, og ikke alt for grov.

Når det er blendet, er det faktisk allerede klar til at blive serveret. 🙂

Humus kan jo, i alt sin enkelthed, bruges som dip til grønsags stave, f.eks gulerødder, agurk eller bladselleri. Men her altså i en burger med kylling… ;P

Burger med humus og kylling
– Lærke

One Comment

Skriv en kommentar