Humus

humus med ramsløg

Humus eller hummus… Jeg ved ærligtalt ikke hvor mange m’er der er i, men det kan jo også, være lige godt det samme. Det kan buges til ret mange ting.
Herhjemme bruger vi det mest i sandwich og burger eller som dip til brød eller grønsager, og det smager enormt godt!
Jeg har set mange, ret uoverskuelige opskrifter, med lange lister over mærkelige ingredienser.  Men der findes også gode eksempler på, at det sagtens kan gøres simpelt.
Det er sådan en opskrift, jeg vil dele med jer, her. En nem og simpel, men stadig meget velsmagende, version… 🙂

Til denne humus skal man bruge: ramsløg og persille til min humus

300g tørrede kikærter, der sættes i blød i rigeligt vand, i 24 timer. Dernæst skiftes vandet og de koges i en times tid.
Så hældes vandet fra og kikærterne får lov, at køle en smule af.

Derudover har man brug for:
humus ingredienser– En lille håndfuld frisk persille
– 5-7 ramsløgs blade.
Har man ingen ramsløg, så brug bare hvidløg, i stedet. 🙂
– Saften af 1-2 citroner
Smag selv efter, hvor meget der er brug for.
– 5 spsk sesamfrø
– salt, peber og tørret chili, efter smag
– 1-2 dl god olie
– Og lidt vand
Til at give den rette konsistens, start med lidt vand af gangen.Lækker cremet humus

Det hele blendes, til man synes, det har en tilpas fin eller grov konsistens. Det er smag og behag. Jeg kan godt lide min humus relativt tyk, men stadig rimelig smørbar, og ikke alt for grov. Min (mors) stavblender er desværre ikke så gode venner med humus, så denne portion endte med, at blive lidt grov alligevel.

Når det er blendet, er det faktisk klar til, at blive serveret. 🙂

Humus kan jo, i alt sin enkelthed, bruges som dip til grønsags stave, f.eks gulerødder, agurk eller bladselleri. Men her, altså i en burger med kylling…

Burger med humus og kylling

– Lærke / Æ

One Comment

Skriv en kommentar