Guacamole

Nem, hjemmelavet guacamole

Avocado er jo dejligt rig på vitaminer og sunde fedtstoffer, og jeg synes guacamole er en fantastisk lækker måde, at få det på. Jeg elsker guacamole, men det gør resten af min familie også, så jeg kan desværre ikke, få det for mig selv…

Guacamole serveres til mexikanske retter, som chili con carne, nachos og tortillas, men er også enormt velegnet til f.eks burger og sandwiches. Det kan også bruges, som dip, til grønsags stænger af gulerod, agurk, bladselleri osv. Og det er faktisk virkelig nemt, at lave! Så inden du rækker ud efter den næste tarvelige pulver løsning, så læs lige med. Her den nemmeste version, overhovedet, af min opskrift…

Det eneste man skal bruge til guacamole er: 

Gode modne avocadoer
Citronsaft
Et fed hvidløg eller to
Og salt, peber og chili efter smag.

Vi plejer at beregne 1 avocado til 2 personer, når det er som tilbehør til aftensmad.
Af “værktøj” skal man bruge en skål, en ske, en gaffel og en skarp kniv.
Man kan også tilføje andre krydderier, f.eks spidskommen – det giver den der helt autentiske “mexikansk mad”-smag.
Lidt cremefraiche, finthakkede tomater, eller lignende, er der også nogen, der kan lide!

Avokado, opskrift,

Man starter med, at skære avocadoerne i halve og fjerne stenene. Så tager man sin ske og skraber alt avocado-kødet ud i skålen. Så tilsætter man citronsaft (det forhindrer guacamolen i at blive brun for hurtigt) og de resterende ingredienser, og hakker, moser og blander, det hele godt sammen, med en gaffel. Når konsistensen er fin, smager man til, om man synes, der mangler noget, og så er man faktisk færdig. Nemt ikke? 🙂

Opskrift, avokado.

Nogen mennesker blender guacamole. Det er jeg ret stor modstander af. Jeg kan godt lide, at konsistensen er sådan “chunky” altså klumpet. Desuden bliver guacamole hurtigere brun, når man blender det, fordi man tilfører mere ilt. Derfor foretrækker jeg, at mose det med en gaffel.

Øj… Nu vi er ved det, skal i også lige høre guacamolesangen! 😀

– Lærke / Æ

Skriv en kommentar